Doğdukları Hastaneye Doktor Olarak Geri Döndüler

Doğdukları Hastaneye Doktor Olarak Geri Döndüler

Bursa'nın İnegöl Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen 5 genç doktor, yıllar sonra doğdukları hastaneye atanarak acil serviste ilk nöbetlerini tuttu. Başhekim ve doktorlar, bu duygusal anı gururla paylaştı.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde doğan Gülşen İpek Boğazkesenli, Sude Tekin, Gökçe Eda Vargün, Sena Akyıldız ve Seren Kahraman, yıllar sonra tıp eğitimlerini tamamlayarak doktor olarak aynı hastanede göreve başladı. Genç doktorlar, acil servisteki ilk nöbetlerine çıkmanın heyecanını yaşadı.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, bu durumu büyük bir şans olarak değerlendirerek, "İnegöl Devlet Hastanesi, çevre ilçelere de hizmet veren bir bölge hastanesi. Son atama kuralarında İnegöl’de doğan 5 doktorumuz birinci tercihlerine hastanemizi yazarak burada göreve başladı. Bu durum hem hastanemiz hem de İnegöl için büyük bir şans. Bu genç ve dinamik doktorlarımız, gelecekte bayrağı devralacak kişiler. Onlarla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

"Çocukluğumda Karar Verdiklerimi Şimdi Gerçekleştiriyorum"

İnegöl Devlet Hastanesi’nde göreve başlayan Dr. Sude Tekin, "2000 yılında bu hastanede doğdum. İlk tercihim olan İnegöl Devlet Hastanesi’ne atanmış olmaktan çok gururluyum. Annem burada 25 yıl hemşire olarak çalıştı. Onun izinden giderek bu bayrağı doktor olarak devraldım. Bu hastanede doktor olmak, çocukken hayal ettiğim bir durumdu" dedi.

Aile Geleneğini Devam Ettiren Genç Doktorlar

Dr. Gökçe Eda Vargün, ailesinin de İnegöl Devlet Hastanesi’nde çalıştığını belirterek, "Burada doğdum ve eğitim hayatımı burada tamamladım. Şimdi acil serviste doktor olarak görev yapıyorum. Annem ve babam da bu hastanede sağlık çalışanıydı. Onların iş arkadaşlarına örnek alarak burayı tercih ettim. İnegöllü hemşehrilerime hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum" diye konuştu.

"Tedavi Olduğum Koridorlarda Şimdi Doktor Olarak Görev Yapıyorum"

Dr. Seren Kahraman, çocukken tedavi gördüğü hastanenin koridorlarında şimdi doktor olarak çalışmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, "30 Temmuz 2000’de İnegöl Devlet Hastanesi’nde doğdum. Üniversite eğitimimi İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, zorunlu hizmet kuralarında ilk tercihim olan bu hastaneye atandım. Burada olmak benim için çok duygusal ve gurur verici" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.