Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmalarına Yanıt: Kim Öle Kim Kala

Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmalarına Yanıt: Kim Öle Kim Kala

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına dair yaptığı açıklamada, "Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz?" dedi. Yavaş, istifa iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Yavaş, "İki yıl 2023'e yaklaşırken Altılı Masa’da adaylık tartışması yaşadık. İktidar cenahı bu tartışmayı sürekli gündemde tuttu. Bundan ders alınmalı. Şimdi bakıyorum, bazı gazeteciler ve danışmanlar tahrik edici açıklamalar yapıyorlar. Bu tür açıklamaların susturulması gerekiyor" dedi.

"Kim Öle Kim Kala"

Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarının zamanı gelince konuşulacağını belirten Mansur Yavaş, "Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Türkiye’de neler yaşanacak, krizler düzelecek mi? Biz belediye başkanları olarak belediyeyi yönetmeye odaklanmalıyız. Partidekiler ise muhalefet görevlerini yaparak daha iyi önerilerde bulunmalı, halkın gündemini kamuoyunun önüne taşımalılar" ifadelerini kullandı.

"İstifa Gibi Bir Düşüncem Yok"

Yavaş, istifa iddialarına da kesin bir dille karşı çıktı. "İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey! Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi. Benim görevim, Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapmak. Amacım, ‘bunlar ülkeyi iyi yönetir’ dedirtmek" diye konuştu. Yavaş, Ankara’nın Orta Anadolu’dan gelenlerin başkenti olduğunu hatırlatarak, belediye başkanlığı döneminde birçok önemli başarıya imza attıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.