Düğünlerin gözdesi 0.25’lik altın oldu

Düğünlerin gözdesi 0.25’lik altın oldu

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu da başladı. Hatay'da depremin yaralarının sarıldığı bu dönemde, evlenen çiftlerin sayısında artış gözlemleniyor. Bölgede düğünlerde altın takma geleneği, artan altın fiyatlarına rağmen devam ediyor.

Depremzede vatandaşlar, bütçelerine uygun altın arayışına girdi. Bu bağlamda, Hatay'daki Güneyler Kuyumculuk, 600 TL bandında olan ve tırnak büyüklüğüne sahip 0.25 gramlık altınlarla dikkat çekiyor.

Düğünlerin gözdesi 0.25’lik altın oldu

Deprem Bölgesinde Altın Takma Geleneği Sürüyor

Hatay'da düğünlerde altın takma kültürü, ekonomik zorluklara rağmen devam ediyor. Deprem sonrası toparlanma sürecinde olan vatandaşlar, artan altın fiyatlarına rağmen geleneksel alışkanlıklarını sürdürmeye çalışıyor. Yükselen fiyatlar nedeniyle daha ekonomik seçenekler arayan çiftler, küçük gramajlı altınları tercih ediyor.

Düğünlerin gözdesi 0.25’lik altın oldu

Güneyler Kuyumculuk'tan Ekonomik Çözümler

Güneyler Kuyumculuk, artan altın fiyatları karşısında vatandaşa uygun fiyatlı alternatifler sunuyor. 0.25 gramlık altınlar, 600 TL gibi bir fiyatla piyasaya sunuluyor. Güneyler Kuyumculuk'un mesul müdürü Nuri Şişman, "Deprem bölgesinde asrın felaketinin hemen ardından itibaren hizmet vermeye başladık. Yavaş yavaş sezon başlıyor ama artan fiyatlar sebebiyle piyasa bayağı dar. İnsanlar artık çeyrek, yarım tüm gibi altınları tercih edemiyorlar. Şu anda yeni trend yarıma kadar düşmüştü, şimdi 0.25 gram da tercih ediliyor. Daha çok bunlar tercih ediliyor çünkü 600 TL gibi bir fiyatı var. Yani düğün sezonunda daha çok tercih ediliyor. Altın kültürü bölgemizde var, bundan vazgeçemiyoruz. Artan maliyetler, artan fiyatlardan dolayı da artık insanlarımız çeyreğe yarıma yönelemediği için 0.25 gram altını tercih ediyor. Ekonomik anlamda daha fazla satışı gerçekleşiyor. Bir tırnak büyüklüğünde bile yok, gördüğünüz üzere ama altın olduğun için rağbet görüyor" ifadelerini kullandı.

Düğünlerin gözdesi 0.25’lik altın oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.