Erdoğan’ın torunundan çocukların konumunu bildirecek akıllı ayakkabı projesi

Erdoğan’ın torunundan çocukların konumunu bildirecek akıllı ayakkabı projesi

TEKNOFEST kapsamında Antalya'da düzenlenen teknoloji yarışmaları başladı. Selçuk Bayraktar'ın kızı Canan Aybüke Bayraktar, sınıf arkadaşlarıyla "Yerim Belli" projesiyle yarışmaya katıldı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi. 5-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik, 49 ana kategori ve 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalara ev sahipliği yapıyor. 1 milyon 650 bin kişinin başvuru yaptığı TEKNOFEST Akdeniz'de, Antalya'daki teknoloji yarışmalarına 1 milyon 500 binin üzerinde başvuru alındı.

Erdoğan’ın torunundan çocukların konumunu bildirecek akıllı ayakkabı projesi

Selçuk Bayraktar Gençlerle Buluştu

TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festivalin açılış gününde gençlerle bir araya geldi. Yarışma alanlarını gezen Bayraktar, gençlerin projelerini inceledi ve fotoğraf çektirdi. Bayraktar, "İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması" alanında ise kızı Canan Aybüke Bayraktar’ın okulunun bulunduğu standı ziyaret etti. Bahçeşehir Yenidoğu Koleji’nin hazırladığı "Yerim Belli" projesi, çocukların konumlarını velilere bildiren akıllı bir ayakkabı sistemi sundu.

"Yerim Belli" Projesiyle Velilere Konum Bilgisi Gönderilecek

"Yerim Belli" projesi, çocukların ayakkabısının altına takılan bir sistem sayesinde, velilerin mesaj attıklarında çocuklarının konum bilgisine ulaşabilmesini sağlıyor. Projeyi detaylandıran Sınıf Öğretmeni Mustafa Kara, akıllı ayakkabı sisteminin özellikle çocukların güvenliği için önemli bir çözüm sunduğunu belirtti. Proje, katılımcılar arasında büyük ilgi gördü.

Erdoğan’ın torunundan çocukların konumunu bildirecek akıllı ayakkabı projesi

Yapay Zeka ve İklim Değişikliği Üzerine Yenilikçi Çözümler

Etkinlik kapsamında sadece teknoloji yarışmaları değil, aynı zamanda yapay zeka, iklim değişikliği ve nükleer enerji gibi konularda da yenilikçi çözümler geliştirmeye yönelik çeşitli programlar düzenleniyor. Ayrıca, uzay ve havacılıktan İHA/SİHA pilotluğuna kadar farklı alanlardaki uzmanlar ziyaretçilerle buluşarak deneyimlerini paylaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.