Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Devleti'nin başkenti oluşunun 927. yılı anısına Darülmülk Kutlamaları ve Anma Programı düzenledi.

Konya'nın Selçuklu Devleti'ne başkent oluşunun 927. yılı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Darülmülk Kutlamaları ve Anma Programı, Alaeddin Camii avlusunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlikler Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Selçuklu Gülbank Duası ile başladı, ardından Selçuklu Nevbe Merasimi icra edildi. Prof. Dr. Mustafa Demirci, günün anlam ve önemini anlatan bir sunum yaptı.

Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

Başkan Altay: "Konya, Medeniyetimizin İnkişafına Yön Veren En Önemli Şehirlerden Biri"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, etkinlikte yaptığı konuşmada, Konya'nın başkent oluşunun 927. yılı vesilesiyle Selçuklu sultanlarına, kahraman askerlerine ve bu ülke için canını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diledi. Başkan Altay, "Anadolu'da yükselen kutlu medeniyetin kıvılcımı Malazgirt Zaferi ile başladı. 1097 yılında başkent olan Konya'mız, kadim medeniyetimizin inkişafına yön veren en önemli şehirlerden biri olmuştur. Konya, Selçuklu'nun mimarisiyle ihtişamlı bir çehreye bürünmüş, ilim ve irfan dünyamız burada gelişmiştir" dedi.

Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

"Konya'mız, Bugün de Türkiye Yüzyılı Merhalemizin En Önemli Şehirlerinden Biri"

Başkan Altay, konuşmasında ayrıca, "Selçuklu Dârülmülkü unvanıyla müşerref olan Konya'mız, 200 yılı aşkın başşehirlik tecrübesiyle bugün de Türkiye Yüzyılı merhalemizin en önemli şehirlerinden biridir. Konya'ya hizmet etmek, bizler için büyük bir onur ve ayrıcalıktır. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarihine ve kültürüne her daim sahip çıkıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Konya'mızın tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki bu şehrin hizmetkârıyız" ifadelerini kullandı.

Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

Ecdadımıza Minnet

Konya Valisi Vahdettin Özkan da törende yaptığı konuşmada, "Konya denince akla; ilmin, irfanın, hikmetin cazibe merkezi bir şehir geliyor. Selçuklu'nun Konya'da ilimle, irfanla, sanatla derinleşmesi, tüm nesiller üzerinde çok etkili bir fonksiyon icra ediyor. Bu vesileyle, bu toprakları bize vatan kılan, milli ve manevi değerlerimizi insanlığa sunan Selçuklu sultanları başta olmak üzere, ecdadımız ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konya'nın Selçuklu Başkenti Oluşunun 927. Yılı Kutlandı

Programa Yoğun Katılım

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler