Gazipaşa’da ’Caner’ hasadı başladı

Gazipaşa’da ’Caner’ hasadı başladı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretilen "Caner" cinsi narın hasadına başlandı. Diken ve çekirdek barındırmayan bu nar türü, tatlı ve ekşi lezzetiyle dikkat çekiyor.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, tarımsal üretimin yıl boyunca sürdüğü verimli topraklarda, "Caner" cinsi narın hasadına başlandı. Özellikle göçük Mahallesi'nde Ayhan Yılmaz tarafından üretilen ve ticareti yapılan "Caner" narından ilk hasat, 560 kilogram olarak gerçekleşti. Narlar, İstanbul'a gönderilmek üzere 25 kasa olarak paketlendi.

Gazipaşa’da ’Caner’ hasadı başladı

"Caner" Narının Özellikleri ve Hasat Süreci

Ayhan Yılmaz, "Caner" narının hasadına başladıklarını ve hasat döneminin tam olarak beklendiği gibi gerçekleştiğini belirtti. Yılmaz, "Üzeri dikensiz, ekşi ve çekirdeksiz olan 'Caner' cinsi narın hasadına başladık. İlk seferde 10 kasa, bir sonraki seferde ise 25 kasa olmak üzere toplamda 560 kilogram ürün elde ettik. Bu nar cinsi, diğer nar türlerine göre daha erken yetişiyor ve talebi yüksek. Hasat devam ettikçe vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız" dedi.

Gazipaşa’da ’Caner’ hasadı başladı

Narın Sağlığa Faydaları

Caner cinsi narın sağlık açısından birçok faydası bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Nar meyvesinin ve suyunun sağlık üzerindeki olumlu etkileri oldukça fazla. Nar, kanser riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp damar sağlığını destekler. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve ağız ile diş sağlığını korur. Taze nar suyu tüketimini de öneririm. Üretim sürecinde sağlıklı ürünler sunmaya devam edeceğiz ve talepleri karşılamak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.