Genel Kurul mu? Bayram mı?

Ülke tarımı ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, çiftçilerin bilgi ve gelir seviyesinin yükseltilmesi, Türkiye’nin ihtiyacı olan ham maddenin de dışa bağımlı olmaktan kurtulması ve karşılanabilmesi, üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi, refah ve kalkınmanın artırılması için de önemli bir misyon üstlenen, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Seçimli Olağan Genel Kurulu, yoğun bir katılımla, Konya Şeker Merkez Kampusunda gerçekleştirildi.   AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, tek aday olarak girdiği, son yıllarda yapılan diğer genel kurullar ile kıyaslandığında, çiftçilerin talebi ve üreticide oluşan Konya Şeker birlik ve beraberlik mutabakatı üzerine,  çok yüksek bir katılım oranı vardı.  Kooperatif gündeminin yanı sıra, tarım sektörünün geleceğinin de konuşulduğu Genel Kurula, binlerce üretici,  çok sayıda ilçe belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımları ile büyük bir coşku, bir bayram ve kutlama havasında yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkürler ve tebriklerimi sunarım.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurula göndermiş olduğu; “Üretimde verimliliğin ve üyelerinin de gelirinin artırılması, haklarının korunması, ülkemizde tarımsal kalkınma hedeflerine ulaşması hususlarında önemli görev üstlenen, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine başarılar dilerim’’ tebrik mesajının iki defa okunmasına ve üretici çiftçilerimiz tarafından ayakta dinlenmesi suretiyle de, çok büyük bir alkış almasına ve duygulu anların da yaşanması vesile olmuştur.  

Başkan Konuk, genel kurulda; ‘’Türkiye’nin alışık olmadığı şekilde, bulunduğu makamdan kendi isteği ile ayrılmak yönündeki iradesini, üreticilerle paylaştığını, fakat üreticinin buna rıza göstermediğini ve çeşitli senaryoların üretildiği, gerçekle ilgisi olmayan dedikodu ve tezviratların  yapıldığı da herkesin malumudur! Bu dedikodu ve tezviratları, hiç bir zaman önemsemediğini, yeniden aday olmak konusunda ki kararı almasında ise asıl etkenin, üretici çiftçi kardeşlerimizde ki ‘endişe ve kaygı’ olduğuna yapmış oldukları vurgunun,  bulundukları makamlardan güç alan, makamlarda iş dahi üretemeyen ve makamları da hiçbir zaman terk etmek istemeyen, idareci ve yöneticilerimiz için de çok manidar ve dikkate değer, olduğunu da düşünüyorum.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyon Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk,  Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin 65. Olağan genel kurulunda; “Yoklukla mertlik olmaz” diye sözlerine başladı! Kendisinin gençlik dönemlerinde, ülkemiz gençlerinin sağ sol diye bölündüğünü, her iki taraf, kendi samimi inancı ve ideolojisi için de birbirini vuruyordu. O dönemde bir başkent için, Türk’ün bayrağını dikeceğiz, diye çok slogan attım! O bir iddiaydı! Fakat bugün o bayrağı ‘Torku’ markalı ürünlerle,  o başkentteki marketlere ve başka ülkelere de diktik, Elhamdülillah! Ne kadar şükretsek azdır!  Konya Şeker kurduğu, Gıda ve Tarım Üniversitesi ile, Tarım sektörü olarak, dışarıya yani ithalata, en çok parayı ödediğimiz tohum  sektörüne de büyük katkı sağlayacaktır. Fabrika kurarak tohum üretemezsiniz, bilgiyi üretirseniz, ancak tohumu da üretebilirsiniz! Bu yıl Konya Şeker Üniversitesi, 700 çeşit buğday tohumu üzerinde çalışma başlattık. Bu çalışmalar çeşitlenecek, bu kuruma, çiftçimize ve ülkemiz tarımına da katkı vermeye devam edecektir!  Konya Şeker, çiftçinin malı olduğunu, üreticiden de malına ve mülküne sahip çıkmasını talep ettik! Türkiye’de geçmişte başarılı kooperatif örneklerinin olduğunu, sahipsiz kaldıkları, üreticiler tarafından sahip çıkılmadıkları için büyük bir kısmının güç duruma düştüğünü gördük. Bu güne kadar aynı film onlarca defa sahnelendi, isimleri değişti, yerleri farklı oldu, ama sonuç –  akıbet, hep aynı oldu; Hepsinin kapısına kilit vuruldu! Çok iyi niyetlerle bir araya gelen insanımız, bir birine sarılarak, omuz omuza vererek kurduğu işletmeler, önce büyüdü, sonra “içeride ve dışarıda ki birilerinin menfaatine dokunmaya”  başladı! Bir birine sarılanlar, birbirine omuz verenler, önce aralarına nifak sokuldu, sonra da birbirlerine omuz vurmaya başladılar! Sonra da birlikleri bozuldu, güç ve güvenleri dağıldı,  en sonunda bu işletmelerde bu işletmelerin sahiplerinin toplandığı mekânlarda kavga ve nizalar hiç eksik edilmedi. Sonra mı? Sonrası malum; Böl, parçala ve yut!  Bir olalım, iri olalım, diri olalım, güçlü olalım, bu kuruma sahip çıkalım ve daha önce kötü örneklerle dolu kooperatifler tarihinin tozlu sayfalarında yer almamak adına, dedikodulara itibar etmeyelim, işimize bakalım, üretmeye ve çalışmaya devam edelim! 2023 -2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, Dünya ve bölgemiz ölçeğinde,  mazlum milletlerin umudu olan,  daha güçlü bir Türkiyeyi hep birlikte kurabilmek adına çok çalışalım ve çok üretelim’’  ifadelerinin de kayda değer olduğu kanaatini taşımaktayım.

Hafta sonu gerçekleştirilen, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi 65. Olağan genel kurulu, organizasyon, güvenlik, ikramlar ve diğer tüm çalışmaları ile takdire şayandı.  Emeği geçen, tüm Konya şeker personeli,  güvenliği sağlamakla görevli emniyet mensupları ve diğer kamu kurum çalışanlarımıza da buradan teşekkürlerimi sunarım.  Genel Kurul delegesi çiftçilerimiz, aileleri, eşleri, çocukları, komşuları ve torunları ile neredeyse bir ‘Bayrama’ ve bir ‘Kutlamaya’  gider gibi gelmişlerdi, Konya Şeker Kampüsüne;  Yakın ve uzak demeden, yorulmadan ve aman sen de demeden, sadece bu havayı,  atmosferi ve BİRLİK – BERABERLİĞİ teneffüs etmek için! Başkan Konuk’un sürekli olarak, üretici çiftçilerimize vurguladığı ‘Kurumunuza sahip çıkın’ ifadelerinin de bu genel kurulda perçinlenmiş ve de gerçekleşmiş olduğuna da şahit olduk. Başkan Konuk ile birlikte, Genel kurul salonu ve Konya Şeker kampüs alanında,  çalışma arkadaşları ile sohbet  edip, gezerken; Karşılaştığı ve önüne gelen, her bir üretici çiftçiyi kucakladığına, ilçesi, köyü ve ismi ile de hitap ettiğine,  fert fert her çiftçinin halini ve hatırını sorduğuna,  bire bir her birey ile  ilgilendiğine ve sohbet  ettiğine, seçim sürecinde, her bir çiftçiye genel kurula matuf  olarak  bölgelerindeki çalışmaları ve desteklerden dolayı,  tebrik ve teşekkür ettiğine de müşahit oldum! Başkan Konuk;  tarımı, tarım sektörünü,  köylüyü ve çiftçiyi de, bu şehir ve bu ülkede,  en iyi bilen, en iyi bir şekilde de uygulayan ve TBMM’de, Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu başkanlığından,  “‘ GIDA ve TARIM BAKANI “‘ olacak bir bilgi, bir donanım ve kabiliyette olduğunu,  2023 – 2053 – 2071 hedefleri ve çok daha güçlü bir Türkiye  idealleri çerçevesinde, bu ülke,  bu millet ve mazlum milletler  için de bir derdinin olduğunu, buradan, özellikle tüm Konyalılara, Konya protokolüne ve etkili yetkili tüm siyasi karar mekanizmasında ki bireylere, bir iletişimci ve gazeteci duyarlılığı ve gözlemlerime dayanarak,  sadece hatırlatmak isterim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.