Gezi Parkı Davasında Yeni Gelişme

Gezi Parkı Davasında Yeni Gelişme

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin haklarında verilen hapis cezalarının bozulmasının ardından yeniden yargılanan Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın davasında, mahkeme dosyayı mütalaa için savcılığa gönderme kararı aldı.

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle haklarında verilen 18 yıl hapis cezası kararı bozulan ve tahliye edilen sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay’ın yargı süreci devam ediyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklar, avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Ayrıca, duruşmaya İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı da katıldı.

Avukatların Talepleri ve Mahkemenin Kararı

Duruşmada söz alan sanık avukatları, dava sürecinde eksik hususların giderilmesi talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, ara kararında dosyanın Cumhuriyet Savcısı’na gönderilerek mütalaa hazırlanmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Davanın Arka Planı

Gezi Parkı davası, Türkiye’nin en tartışmalı yargı süreçlerinden biri olarak öne çıkıyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Osman Kavala’yı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, diğer sanıkları ise "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapse mahkûm etmişti. Ancak Yargıtay, Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay hakkında verilen cezaları bozarak eylemlerinin daha hafif bir suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Dosya Savcılığa Gönderildi

Gezi Parkı davası sanıkları için savcılığın yeni bir mütalaa hazırlaması bekleniyor. Yargı süreci devam ederken, sanıkların adli kontrol şartları altında serbest olduğu biliniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.