Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş

Güneydoğu izlenimleri

Hafta sonunu Gaziantep ve Urfa illerimizde geçirdim. Gaziantep Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Çevre ve Ahlak sempozyumuna katıldım. Bu sempozyum dolayısıyla birçok dostumuzla görüştüm. Hatıraları tazeledik. Üniversite iyi bir ev sahipliği yaptı. Bu sempozyumun düzenlenmesinde Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaçoşkun dostumuzun katkıları her türlü takdirin üzerinde olmuştur. Bendeniz başka programlarım olduğu için şehir gezisine katılamadım. Elbette bu büyük bir kayıptır. Umarım başka zaman bu gezi telafi edilir.

Bir akşam İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep şubesinin merkezinde yetkililerin düzenlemiş olduğu konferansa katıldım. Burada “Yeniden Ümmet Şuurunu Nasıl İhya Edebiliriz?” sorusuna cevap aradık. Katılımcılar farklı kültür düzeyinde olmalarına rağmen canlı ve heyecanlı bir program oldu. Katılımcıların konferans sonrası sorularıyla bu ilmi ve fikri ziyafet daha da interaktif bir hale geldi. Cemiyetimizde görev alan kardeşlerimizin özellikle orta ve yüksek tahsil gençlerine yönelik yurt ve kültür hizmetleri bizleri son derece memnun etmiştir.

Öte yandan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Gaziantep İl Müftülüğü, İlahiyat Fakültesi ve İlim Yayma Cemiyetinin Şehitkâmil Belediyesi Kültür ve Kongre merkezinde birlikte düzenledikleri “Cami, Kadın ve Aile” konulu panele katıldım. Burada farklı açılardan cami hizmetleri üzerinde duruldu. Diğer konuşmacılarla birlikte başarılı bir program olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca, Gaziantep İl Müftü yardımcısı Mahmut Karatepe, Nizip İlçe Müftüsü Mustafa Genç, Şahin Bey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve Şehit Kamil İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü hocalarımızla birlikte geleneksel anlamda düzenlenen Hz. İbrahim (a.s) Buluşmaları adını taşıyan programa katılmak için Urfa’ya geçtik. Burada Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın hem din görevlilerimize ve hem de halka vermiş olduğu Hz. İbrahim (a.s)’dan Mesajlar başlıklı konferanslarına iştirak ettik. Halil İbrahim sofralarından bahsetmeme gerek yoktur, sanırım. Dönüşte kelaynak kuşlarının barındırıldığı Birecik İlçemize de uğradık. Bu şirin ilçemiz gerçekten doğal ve tarihi eserleriyle tam bir antik kent niteliği taşımaktadır. Bu yönüyle görülmeye değerdir. Fırat nehrinin içinden geçmesi, şehre ayrı bir hayat ve canlılık kazandırmıştır.

Yapmış olduğumuz bu gezide beni en çok ilgilendiren barış süreci ve açıklanan demokrasi paketinin bölgede yankılarının ne olduğu? sorusu idi. Bu soru çevresinde aklı erenlerimizle yaptığımız konuşmalar ve gözlemlerimden çıkardığım sonuç, umutlarımızı daha çok artırmaya vesile olmuştur. Halkımız bu çabayı canu gönülden desteklemektedir. Özellikle hükümetin bütün Türkiye sathında olduğu gibi bu bölgemizin de kalkınması için yol, su ve konut hizmetleri alanında ortaya koyduğu başarılı icraat, bizlere tarifi imkânsız mutluluklar vermiştir. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bütün ülke insanlarının bir ve beraber olması Türkiye’mizin sadece bölgede değil dünyada da büyüyen ve fert başına gayr-i safi milli hâsılasını yükselten bir başarı grafiği izlemesi dosta ümit, düşmana korku salacaktır. Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan kuşatma çabaları hep bunun içindir. Milletimiz uyanık olduğu sürece bütün bu oyunlar bozulacaktır. Güneydoğu da görüp yaşadıklarımız ülkemizin yakın geleceği için bizi umutlandırmıştır. Hiç şüphesiz Medine’nin barış ortamında İslam bütün dünyaya açılmıştır. Ülkemizin barış ortamında her türlü kalkınma ve dünyaya açılması daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Bu çabaya katkı verenleri tarih takdir ederken, bu çabaya katkı vermeyenleri tarih affetmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.