Güneydoğu'da STEM dönemi başlıyor

Güneydoğu'da STEM dönemi başlıyor

GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil:- "GAP İdaresi olarak, Şanlıurfa'dan sonra 8 ilde daha STEM'i uygulamaya koyacağız"

ŞANLIURFA (AA) - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, öğrencilerin matematik ve fizik gibi dersleri daha kolay kavramasını sağlayan Sürekli Eğitim Merkezi'nin (STEM) bölge ilerinin tamamında açılmasının planlandığını bildirdi.

Karahocagil ile Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın arasında imzalanan protokol ile bölgenin ilk STEM'inin HRÜ'de 2 ay içerisinde faaliyete geçmesi planlandı.

Protokol imza töreninde konuşan Karahocagil, idare olarak bölgenin ekonomik ve tarımsal kalkınmasının yanı sıra eğitimde de daha ileri düzeye taşınması için farklı projeler yürüttüklerini belirtti.

Eğitimde yeni bir yaklaşım olan STEM'i bölgede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Karahocagil, şöyle konuştu:

"STEM teknolojisinin bölgede kullanımını yaygınlaştırmak için bir fırsat bulmuş olduk. GAP İdaresi olarak Şanlıurfa'dan sonra 8 ilde daha STEM'i uygulamaya koyacağız. Pilot uygulama olan HRÜ'deki STEM için özel çaba sarf ediyoruz. Ayrıca gezici bilim aracı ile en dezavantajlı bölgelere ve köylere ulaşarak GAP bölgesinde önemli bir eğitim devrimine imza atmayı hedeflemekteyiz. HRÜ'ye desteklerinden dolayı teşekkür eder, eğitimlerin verimli geçmesini dilerim." diye konuştu.

- "Konular uygulamalı anlatılacak"

HRÜ Rektörü Taşaltın ise STEM teknolojisi sayesinde matematik ve fizik gibi konuların öğrenciler tarafından daha kolay anlaşıldığını söyledi.

Gelişen teknolojiye herkesin ayak uydurması gerektiğini aktaran Taşaltın, şunları kaydetti:

"STEM tekniği kullanılarak öğrencilere en iyi şekilde mühendislik alanlarında eğitimler verilmektedir. Klasik yöntemde çocuk sınıfta oturur, öğretmen matematik anlatır, çocuklar çözmeye çalışır. Biz ise burada STEM teknolojisini kullanarak robot ve özellikle de grafik teknolojisiyle öğrencilere en iyi şekilde bilgi vermeyi sağlayacağız. Bu konuda eğitimcilerimizin birikimlerinden yararlanılarak, normal şekilde anlatılan konular uygulama içeriği ile anlatılacak. STEM teknolojisi önümüzdeki yıllarda ülke genelinde daha da yaygınlaşacaktır. Bu nedenle üniversite olarak GAP BKİ'nin de desteğiyle hemen harekete geçip, hazırlıklarımıza başladık."

Merkezde, küçük yaş grupları için basit makineler, kodlama, 3 boyutlu öğretim atölyesi, farklı yaş gruplarıyla drone takip ve modelleme, 3D tasarım ve basım kursları olacak. Eğitimler öğrenci ve öğretmenlere açık olacak. Merkeze ilişkin detaylı bilgi HRÜ'den alınabilecek.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı