Güngen çifti soruşturmasında detaylar ortaya çıktı: 1,5 milyar liralık finans ağı mercek altında

Güngen çifti soruşturmasında detaylar ortaya çıktı: 1,5 milyar liralık finans ağı mercek altında

"Suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla gözaltına alınan Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in polisteki işlemleri sürüyor.

Bu sabah İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen de dahil 54 şüpheli yakalandı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Sahte Sertifikalarla Büyük Vurgun

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan ve 25 ilde 134 adrese gerçekleştirilen "Kuyu-8" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Güngen çifti ile beraberindeki 52 şüphelinin polisteki sorgusu devam ediyor. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin Ankara'da 2 bin liraya bastırdıkları sahte ustalık sertifikalarını, bayiliğe dayalı franchising türü imtiyaz hakkı elde eden şirketlere 20 bin liraya sattıkları ortaya çıktı. Ayrıca, birçok bayinin sisteme kayıtlı belgelerinin bulunmadığı belirlendi.

fenomen.jpg

MASAK'ın İncelemeleriyle Ortaya Çıkan Detaylar

MASAK, şüphelilere ait şirketlerde "ticari faaliyet" adı altında dolaşıma sokulan 1,5 milyar liralık finans ağını mercek altına aldı ve soruşturma bu rapor doğrultusunda başlatıldı. İncelemelerde, ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde gerçekleştirildiği tespit edildi. Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu ve bunun MASAK tarafından ortaya çıkarıldığı anlaşıldı.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla gözaltına alınan şüpheli Neslihan Güngen'in ifadesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethaneye girince ağladığı için henüz alınamadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.