Hayırseverlere "askıda oda" çağrısı
Ege Üniversitesindeki konukevinde kalan dar gelirli kanser hastaları ve ailelerinin faydalanabilmesi için "askıda oda" uygulaması başlatıldı- Uygulama ile hayırseverler, ihtiyaç sahibi hastalar ile yakınlarının konaklama bedelini ödüyor- EÜ KİTVAK Konukev
İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Ege Üniversitesindeki konukevinde kalan dar gelirli kanser hastaları ve ailelerinin faydalanabilmesi için başlatılan "askıda oda" uygulaması kapsamında hayırseverler, ihtiyaç sahibi hastalar ile yakınlarının konaklama bedelini ödüyor.
Dar gelirli vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için ülke genelinde çok sayıda fırında uygulanan "askıda ekmek", kanser tedavisi sürecinde hasta ve yakınlarının konaklama sorununa çare arayan hayırseverlere esin kaynağı oldu.
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Merkezinin (KİTVAK) Ege Üniversitesinde (EÜ) bulunan konukevinde kalan dar gelirli kanser hastaları ile aileleri için "askıda oda" uygulaması başlatıldı.
Konukevi Müdürü Ayşen Sülün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasta yakınlarının üniversite bahçesinde gecelemesi üzerine harekete geçen KİTVAK'ın uygun fiyatlarla hizmet verecek konukevini hayırseverlerin desteğiyle inşa ettiğini söyledi.
Hasta yakınlarına daha fazla yardımcı olabilmek için ihtiyaç sahipleri ile bağışçıları bir araya getirdiklerini, zor durumdaki hastalara el uzatmayı amaçladıklarını vurgulayan Sülün, şu bilgileri verdi:
"Hasta ve hasta yakınlarının huzurlu ve temiz bir ortamda konaklamalarını, kendilerini evde hissetmelerini istiyoruz. Tek kişilik odamız 50, iki kişilik odalarımız 70 lira. Yatak da kiralıyoruz. Aynı odada farklı kişiler kalıyor, yatak kiralamanın bedeli ise 15 lira. Bu parayı da elzem ihtiyaçlar için almak zorunda kalıyoruz. Ücretler düşük ama yine de herkes ödeyemiyor. Bazı hayırsever vatandaşlarımızla destek olmaya çalışıyoruz. 'Askıda oda' adı altında bağış kampanyası başlatıldı. Bağış yapmak isteyenler KİTVAK'a başvuruyor. Bağış havuzundan ihtiyaç sahiplerinin otel ücreti ödeniyor."
Ayşen Sülün, askıda oda uygulamasından birkaç hastayı faydalandırdıklarını, ücret ödeyemeyen hasta yakınlarının da tedaviyi gerçekleştiren doktorlardan onay alması gerektiğini anlattı.
Deneyimli ve samimi personelin çalıştığı konukevinde "aile" havasının hakim olduğuna dikkati çeken Sülün, bağışçıların, adlarını taşıyan odaların tefrişatını yaptığını, ortak çalışmalarla zor durumdaki insanlara yardım eli uzattıklarını, askıda oda uygulamasının da bağış için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
- Kurban Bayramı'nda bağış bekleniyor
KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, "askıda oda" uygulamasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Hayırseverlerimizin yılın her dönemi bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz. Sürekli bağışlarla bu kampanyamızı canlı tutabiliriz. Böylelikle maddi durumu iyi olmayan ve kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza destek olmaya devam edebiliriz. Bu kampanyamıza gönlünüzden ne koparsa yatırarak katılabilir, hasta ve hasta yakınlarına umut elinizi uzatabilirsiniz." dedi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastane Kampüsü'nde yapımı süren ikinci hasta ve hasta yakınları konukevinin kaba inşaatlarının tamamlandığını ve ince işlerde de önemli ölçüde aşama kaydedildiğini bildiren Soncul, bu inşaatın tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarına dikkati çekti.
KİTVAK gönül dostlarının Kurban Bayramı vesilesi ile bağışlarını beklediklerini belirten Soncul, şu görüşleri dile getirdi:
"Kurban Bayramı yaklaşıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu gibi KİTVAK olarak biz de Kurban Bayramı dolayısıyla duyarlı vatandaşlarımızdan bağış yapmalarını bekliyoruz. DEÜ Hastane Kampüsü'ndeki konukevi projemiz için bu bağışlara ihtiyacımız var. Kurban bağışını bu yıl 500 lira olarak belirledik ancak vatandaşlarımız diledikleri miktarda bağışta bulunabilirler. Öncelikle kurban kesilmediğinin bilinmesini istiyoruz. Bağışlar tümüyle sağlık alanında kullanıldığı için kurban kesimi yapılmıyor. Bağış yapacak tüm hayırseverlerimize şimdiden çok teşekkür ediyoruz."
AA
Kaynak: