iPhone 6 Plus için rekor ön sipariş
Apple iCloud güvenlik açığı iddaalarına yanıt tüketicilerden geldi. Apple’ın yeni telefonu iPhone 6, iPhone 6 Plus 24 saatte ki önsipariş rakamı 4 Milyon’u aştı...
Ağustos ayında 100’ü aşkın ünlü oyuncu, model ve hatta Olimpiyat atletinin çok özel fotoğraflarının bilinmeyen kişiler tarafından 4Chan web forumunda yayınlanmasının yankıları süredursun; Apple Fanları Apple’ın yeni telefonu için sıraya girdi bile.
HackApp’in iCloud’daki “Find My iPhone” servisi üzerinde ki güvenlik açığından AppleID ve şifrelerini çalmaya yarayan “iBrute” uygulamasını yayınlamasından bir gün sonra birçok ünlünün çok özel fotoğraflarının yayınlanması ister istemez Apple’ın güvenlik açıklıklarının sorgulamasına neden oldu. Her ne kadar Apple yaptığı resmi açıklamada problemin kendi güvenlik açıkları nedeniyle olmadığını, sorunun kullanıcıların kolay şifre oluşturmasından kaynaklı olduğunu belirtse de ünlü model Joy Corrigan’ın Apple’a dava açması ve FBI’ın konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmesi Apple’a olan güvenin bir kez daha sorgulanmasına neden oldu.
Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan iPhone 6’nın iPhone 5’e oranla ilk 24 saatteki önsipariş rakamının 2 katına çıkması Apple’ın son yaşanan olayda itibar kaybetmediğinin bir göstergesi gibi gözükse de her türlü güvenlik tehdidine karşı kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Vizyon Arge Satış Müdürü Sinem Tirkeş; “Türkiye’de 25 Milyon Mobil İnternet kullanıcısı var. Mobil kullanımının yaygın olduğu günümüzde özel yaşantımızdan, iş hayatımıza kadar her şeyi mobil cihazlar üzerinden takip etmemizin getirdiği bazı sorumlulukların bilincinde olmalıyız. Apple kullanımının ciddi rakamlarda olduğu günümüzde siber suçlular marka ve işletim sistemi ayırmaksızın çalışmalarına devam ederken; kullanıcılar olarak bizler bilişim güvenliğine daha çok önem vermeliyiz” diye ekledi.
10 yılı aşkın süredir Bilişim Güvenliği alanında Ar-Ge çalışmaları yapan Inseptra, Surgate; gibi önemli markaları pazara sunan Vizyon Arge; bünyesinde bulunan Security Lab uzmanlarının yaptığı araştırmalarda Türkiye’de en çok “Phishing-(Oltalama) saldırıları sonucu kişisel ve şirket bilgilerinin çalındığını; bunda da kullanıcıların doğruluğundan emin olmadığı e-mail ve linkleri açmamaları gerektiğinin altı çizildi. %100 güvenlik ve %100 güvenli diye bir kavramın maalesef Bilişim Sektörü’nde olmadığını belirten uzmanlar; son olarak Hesperbot olarak bilinen zararlı yazılım Türkiye’deki banka kullanıcılarını hedef alarak çeşitli kurumlardan gelmiş gibi görünen sahte fatura elektronik postalarını kullanarak yaydığını belirten uzmanlar ayrıca kullanıcıların oluşturdukları kolay şifrelerinde hem kişisel, hem de şirket verileri için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
Vizyon Arge Akademi bünyesinde kullanıcıları bilinçlendirmeye yönelik gönüllü eğitimler verdiklerini ve üniversitelerle de iş birliğinde olduklarını belirten Tirkeş; son beş yıldır Web üzerinden gelen tehditleri engellemeye yönelik ileri düzey Arge çalışmaları olduğunu ve 2015’de yepyeni bir marka ile global pazara açılacaklarının sinyalini verdi.