Kalp Sağlığı İçin Kahvaltı Yapın
Kahvaltı yapmayanların kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski yüzde 27 daha fazla
ABD'de yapılan bir araştırma, kalp sağlığı için kahvaltı yapılması gerektiğini ortaya koydu.
Sonuçları Circulation dergisinde yayımlanan araştırmada, kahvaltıyı es geçmenin, vücuda "fazladan yük" bindirdiği, kahvaltı etmeyenlerin, güne kahvaltıyla başlayanlara oranla kalp rahatsızlıklarına yakalanma ihtimalinin yüzde 27 daha fazla olduğu bildirildi.
Araştırma çerçevesinde, yaşları 44-82 arasında 27 bin erkek 16 yıl boyunca izlendi. Bu sürede bin 500'den fazla kalp krizi veya ölümcül kalp yetmezliği vakalarıyla karşılaşıldı.
Harvard Kamu Sağlığı Fakültesi'nden bir ekibin yaptığı araştırmaya, sigara ve egzersiz gibi diğer risk faktörleri de dahil edildi.
Araştırmacı doktor Leah Cahill, araştırmadan çıkarılması gereken sonucun, sabahları uyandıktan sonra tercihen bir saat içinde kahvaltı yapılması olduğunu söyledi.
Cahill, kahvaltının es geçilmesinin, tansiyonu yükseltebileceğini, obezite ve diyabet olasılıklarını artırarak, neticesinde kalbe zarar verebileceğini belirtti.
Muhabir: Gamze Türkoğlu Oğuz
Yayınlayan: Serkan Fidan
Kaynak: