Kılıçdaroğlu'dan tezkereye sert çıkış

Kılıçdaroğlu'dan tezkereye sert çıkış

Kılıçdaroğlu'dan "Savaş istiyorlarsa AK Parti ve MHP'lilerin çocukları gitsin cepheye" tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Türkiye arasındaki krizi değerlendirdiği konuşmasında "Tezkereye neden hayır dediniz" sorusunu da yanıtladı.

"TEZKEREYE NEDEN Mİ RET OYU VERDİK?"

'TBMM'de kabul edilen TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresine neden ret oyu verdikleri'' sorusunu yanıtlarken Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye olayıyla beraber dış politikasında köklü değişiklikler yaşandığını savundu. Hükümetin Suriye politikasını belirlerken muhalefetin uyarılarına ve katkılarına kapılarını kapattığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Sizin, tek başınıza 'ben yaparım' diye ortaya çıkmanız kadar yanlış bir şey yok'' diye konuştu.

"AK PARTİ VE MHP'LİLERİN ÇOCUKLARI GİTSİN"

Kılıçdaroğlu, halkın savaş istemediğini kaydederek, ''Kim savaş istiyor bu ülkede? Savaş istiyorsa AKP oy verdi, MHP oy verdi, milletvekilleri çocuklarını göndersinler cepheye. Gitsinler bakalım. Bu ülkenin fakir, fukara çocukları gidecek oraya, şehit olacaklar, beyler burada oturacaklar, ahkam kesecekler. Niye biz savaşıyoruz? Ne işimiz var bizim Suriye'de? Ne işimiz var bizim kavgada?'' diye konuştu.