Kocaeli Bilişim Fuarı kapılarını açtı
Kocaeli'yi bilişim teknolojilerinin gelişimine öncülük eden bir kent haline getirmek amacıyla düzenlenen Kocaeli Bilişim Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı- Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu:- "Amacımız, Kocaeli'yi bilişim ve teknolo
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "sanal ve arttırılmış gerçeklik" ana temasıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen Kocaeli Bilişim Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, bilgi ve teknolojinin gelişimiyle dünyanın hızla değiştiğini belirterek, Türkiye'nin gelişen dünyada yerini alabilmesi için teknolojinin büyük bir titizlikle takip edilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Kocaeli'nin Türkiye'nin sanayi başkenti ve önemli kuruluşlarının yer aldığı bir il olduğuna dikkati çeken Aksoy, böylesine önemli bir ilin bilim ve teknolojiyle bütünleşerek daha iyi bir noktaya taşınmasının ortak hedefleri olduğunu ifade etti.
Aksoy, Kocaeli'nin 76 Ar-Ge merkezi ve 4 teknoloji geliştirme bölgesine sahip bir kent olduğunu, Bilişim Vadisi'nin de bunlar içerisinde büyük yer tuttuğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Bilişim Vadi'sinin ilk bölümü tamamlanmak üzere. Türkiye içinden ve dışından pek çok firmanın yer alamaya çalıştığı Bilişim Vadisi bu anlamda ilimizi ve ülkemizi çok daha iyi bir noktaya taşıyacak önemli bir potansiyeli oluşturuyor. Bilişim Fuarı da özellikle gençleri inovatif yaklaşım içerisinde bilgi ve becerilerini ortaya koymalarına fırsat yaratan bir organizasyondur. Bu organizasyonlar gençlerimizin ufkunun gelişmesinde çok ciddi katkılar sunmaktadır."
- "Amacımız, Kocaeli'yi bilişimde dünyanın odak kentlerinden biri haline getirmek"
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,1. sanayi devrimini ıskaladıklarını fakat yeni dünyanın kendilerine bambaşka fırsatlar sunduğunu söyledi.
Yeni dünyanın aynı anda birden fazla mekanda bulunabilme kabiliyetini vadettiğini dile getiren Karaosmanoğlu, bu dönemin kodlarının çözülmesi halinde 1 yıla 100 yıl sığdırabileceğini, geç başladıkları yarışı en önde tamamlayabileceklerini kaydetti.
Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Türk sanayisinin başkenti olduğunu vurgulayarak, "Sanayi ve üretim alanında yaklaşık 100 yıldan bu yana birikmekte olan büyük bir know-how'a sahibiz. Hedefimiz; bu büyük birikimi bilişim ve teknolojiye evirmek, ülkemizin ve insanlığın yükselişine daha fazla katkı sunmaktır. Amacımız, Kocaeli'yi bilişim ve teknolojide de dünyanın odak şehirlerinden biri haline getirmek, ülkemizin Sanayi 4.0'a geçişine öncülük etmektir. Kocaeli'de bu potansiyel mevcuttur." diye konuştu.
Yaklaşık 13 yıldan beri, bu stratejik hedef için kentin bütün paydaşlarıyla emek verdiklerinin altını çizen Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"9 yıl önce 'Her öğrenciye bir bilgisayar' adı altında büyük bir seferberlik başlattık. Kocaeli'de yaşayan her bir 6'ncı sınıf öğrencimize bugüne kadar 259 bin 994 adet bilgisayar hediye ettik. Bir nesil, kendi bilgisayarıyla büyüdü. Sevinerek ifade etmeliyim ki bu dev proje hükümetimizin başlattığı FATİH Projesi'nin de altlığı ve ilham kaynağı oldu. Eşzamanlı olarak Bilim Merkezimizi hizmete aldık. Ömrünü ve misyonunu tamamlamış Seka Kağıt Fabrikasından endüstriyel dönüşümle yapılandırdığımız Bilim Merkezi'mizde, gençlerimizi ve çocuklarımızı bilimin sınırsız dünyasıyla tanıştırıyoruz. Genç zihinleri geleceğin dünyasına hazırlamaya çalışıyoruz. Diğer taraftan hükümetimizin vizyon projelerinden biri olan Türkiye'nin ilk Bilişim Vadisi Kocaeli'de hızla yükseliyor. Burada, dünyanın en önemli bilişim, yazılım ve teknoloji firmaları yerini alacak. İnşallah, birbirini tamamlayan bu sosyal ve teknik projeler hızla meyvelerini verecek ve Kocaeli ülkemizin Sanayi 4.0'a geçişine öncülük edecektir."
Karaosmanoğlu, amaçlarının yeni dünyanın sunduğu fırsatları akıllıca değerlendirmek olduğunu vurgulayarak, "Kocaeli Bilişim Festivali, bu bakımdan çok önemli bir zemin oluşturmaktadır. Festivalin bu yıl ana temasını 'Sanal ve artırılmış gerçeklik' olarak belirledik. Festivalimizde, sanal ve artırılmış gerçeklik alanında Türkiye'de ve dünyada gelinen son nokta uzmanlar tarafından değerlendirilecek. Bilişim devlerinin uygulamaya aldığı son yenilikler, uçuş simülatörleri, akıllı şehir sistemleri, inovatif ürünler, robotik uygulamalar tanıtılacak. Ülkemizin bilişimde ve özellikle savunma alanında geldiği düzey, gözler önüne serilecek. Sektörün önemli aktörleri, deneyimlerini aktaracak. Yeni dünyanın kodlarını bizimle ve meraklılarıyla paylaşacak." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından "Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar"’ ve "Kocaeli Kodluyor" yarışmasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini veren protokol mensupları, daha sonra açılış kurdelesini keserek, fuar alanını gezdi.
- Ziyaretçileri insansı robot "Sanbot" karşılıyor
Ana teması "Sanal ve Artırılmış Gerçeklik" olarak belirlenen Kocaeli Bilişim Fuarı'nda, sanal ve artırılmış gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta ortaya konuluyor.
Ziyaretçilerin ilginç teknolojilerle tanışma imkanı bulduğu fuarda, özellikle savunma alanındaki milli kurumların katılımıyla ülkenin bilişim alanında geldiği düzey gözler önüne seriliyor.
Prorobotek firmasının getirdiği ve teknolojik birçok özelliği bulunan insansı robot Sanbot'un ziyaretçileri karşıladığı fuar, 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
AA
Kaynak: