Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençler Spora Doyuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençler Spora Doyuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin "Haydi Spor'a" sloganıyla düzenlediği Yaz Spor Okulları, öğrencilerin yaz tatilinde sporla iç içe vakit geçirmelerini sağlıyor.

Konya'da Sporla Dolup Taşan Bir Yaz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Spor Konya Projesi" çerçevesinde düzenledikleri Yaz Spor Okulları ile gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Altay, 28 ilçede düzenlenen Yaz Spor Okulları'na bu yıl da 6-16 yaş grubundaki öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençler Spora Doyuyor

"Çeşitli branşlardaki sportif faaliyetlerimize bu yıl 8 bin evladımız katılıyor. Basketbol, futbol, voleybol başta olmak üzere takım ve bireysel sporlardan oluşan 26 branşta öğrencilerimiz profesyonel antrenörler eşliğinde spor yaparak yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı buluyor. Konya'mızı sporun ve gençlerimizin geleceği için daha güçlü bir şehir haline getirmek için gayret etmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Tüm çabamız güçlü bir gençlik için. Yaz Spor Okulları'na katılan tüm öğrencilerimize ve eğitmenlerimize başarılar diliyorum," dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları ile Gençler Spora Doyuyor

115 Uzman Eğitmen Gözetiminde 26 Branşta Eğitim

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okulları, merkez dışındaki 28 ilçede, alanında uzman 115 eğitmen gözetiminde hizmet veriyor.

Spora erişimde güçlük çeken öğrencilere yönelik faaliyet gösteren spor okullarında, futbol, basketbol, badminton, hentbol, satranç, taekwondo, yüzme, kick boks, masa tenisi, okçuluk, voleybol, wushu, jimnastik, futsal, oryantiring, kort tenisi, dart, boks, halk oyunları, halter, kano, güreş, karate, bocce, judo ve muaythai gibi branşlar yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.