Konya'da 2.5 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu!

Konya'da 2.5 Büyüklüğünde Deprem Korkuttu!

Konya'nın Yunak ilçesi Sıram Mahallesi'nde 2.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sabah saatlerinde meydana gelen depremin derinliği 8.1 kilometre olarak ölçüldü.

Son dönemde Türkiye’nin en güvenli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Konya’da artan depremler, şehirde yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Bu sabah saat 05:21'de Konya'nın Yunak ilçesi Sıram Mahallesi'nde meydana gelen 2.5 büyüklüğündeki deprem, sadece hassas kişiler tarafından hissedildi. Depremin derinliği 8.1 kilometre olarak kaydedildi.

konyada-deprem-kaydedildi-24-haziran-2024.jpg

Son Günlerde Konya'da Deprem Hareketliliği

Konya, son iki yılda artan depremlerden etkilenmeye devam ediyor. Özellikle son günlerde artan deprem hareketliliği, tehlikeli diri fay hatlarının bulunduğu bölgelerde kayıtlara geçti. Bu durum, Konya'nın deprem açısından güvenli olarak bilinen imajını zedelemeye başladı.

konya-merkeze-uzak-deprem.jpg

Deprem Konya Merkezde Hissedilmedi

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda Konya merkezde hissedilen 2.3 büyüklüğündeki depremin aksine, Yunak’ta kaydedilen bu sabahki deprem, yerleşim bölgelerine uzak olması nedeniyle sadece hassas kişiler tarafından hissedildi. Önceki yıllarda yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Konya’da kaydedilen 3.1 büyüklüğündeki depremler, zemin yapısından dolayı şiddetli hissedilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler