Dağa tırmanıp mahsur kaldılar, izinleri yok diye ceza yediler

Dağa tırmanıp mahsur kaldılar, izinleri yok diye ceza yediler

Niğde Aladağlar'da yönlerini kaybeden 4 kişi, ekiplerin başarılı çalışmasıyla kurtarıldı. Olay yerine sevk edilen JAK Timi, AFAD, UMKE ve 112 ekipleri, dağın dik yamacında mahsur kalan kişilere ulaştı.

Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Emli Vadisi Kale Tepe mevkisinde yürüyüşe çıkan 4 kişi, dağın dik yamacında yönlerini kaybederek mahsur kaldı. 2170 rakımda mahsur kalan Yasin S. (29), Pembe Buse S. (29), İrfan B. (60) ve Seher K. (32), kendi çabalarıyla yönlerini bulamayınca jandarmadan yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine JAK Timi, AFAD, UMKE ve 112 ekipleri sevk edildi. Ekipler, dört kişiye kısa sürede ulaşarak güvenli bir şekilde kurtardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahısların herhangi bir sağlık probleminin olmadığı tespit edildi.

İzinsiz Dağcılık Faaliyetine Ceza

Ekipler, yapılan incelemede şahısların izinsiz dağcılık faaliyeti gerçekleştirdiğini belirledi. Bu nedenle, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereği kişi başı 2 bin 52 TL olmak üzere toplamda 8 bin 208 TL idari para cezası uygulandı. Dağcılık ve doğa yürüyüşü gibi etkinliklerde gerekli izinlerin alınmasının önemi bir kez daha vurgulandı.

Dağa tırmanıp mahsur kaldılar, izinleri yok diye ceza yediler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler