Konya'da 84 Yaşındaki Vakıf Başkanına Pusu Kurup Dövdüler: O Anlar Kamerada

Konya'da S. U. ve İ. U. tarafından uzun süredir tehdit edilen 84 yaşındaki Vakıf Başkanı Ali Parlatır, trafikte seyir halinde iken pusuya düşürülerek sopalarla dövüldü. Saldırıda ağır yaralanan Parlatır, hastaneye kaldırıldı. Olay anı ise kameraya yansıdı

Konya - Antalya çevre yolu üzerinde bulunan bir restoranın kira anlaşmazlığı, kanlı bir saldırıyla sonuçlandı. Konya İçme Suları Vakfı tarafından 31 Temmuz 2016 tarihinde TUĞMAN Turizm İnşaat Tarım Hayvancılık Akaryakıt Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti.’ye kiraya verilen restoran, şirket yetkilileri S.U. ve N.G.K. arasındaki anlaşmazlık nedeniyle işletilemez hale geldi.

Bu süreçte S.U., vakıf yetkililerinin fark etmemesi için iki kelimeyi değiştirerek TUĞMAN Tarım Turizm Hayvancılık Gıda Restoran Petrol San. Tic. Ltd. Şti. adıyla yeni bir şirket kurarak restoranı işletmeye devam etmeyi planladı.

Ancak, vakıf yönetim kurulu bu durumu fark etti ve ihtar çekerek dava açtı. S.U.’nun ruhsat almak için Meram Belediyesi’ne yaptığı müracaat ise, yeni şirket ile sözleşme olmadığı için reddedildi.

p1.jpg

Tehditler ve Saldırı

Bu süreçte S.U. ve babası İ.U., vakıf başkanı Ali Parlatır ve vakıf yetkilileri Altunbay Kayımkaya ve Yakub Acar'ı iki yıldır tehdit etmekteydi. S.U. daha önce de, Ali Parlatır’ın evine kefen atmış ve telefonla tehditlerde bulunmuştu.

Olayların doruk noktası ise 26 Haziran 2024 Çarşamba günü yaşandı. Vakıf Başkanı Ali Parlatır, sabah saat 10.15 civarında trafikte seyir halinde iken pusuya düşürüldü. S.U., İ.U. ve yanlarındaki iki kişi Ali Parlatır’ın arabasını sıkıştırıp durdurmaya çalıştı.

Parlatır, kaçmaya çalışarak Lalebahçe Karakolu'na gitmek istese de, Necmettin Erbakan Yolu üzerinde arabasına çarparak durduruldu.

Arabasından zorla indirilen Ali Parlatır, ellerinde bir metrelik sopalarla saldırıya uğrayarak öldüresiye dövüldü. 84 yaşındaki Ali Parlatır, saldırının ardından hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından çalışma başlatan polis ekipleri, 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlılar, polis ekiplerince sevk edildikleri adliyede, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Olay anı kamerada

Trafikte yaşanan o anlar ise kameralara yansıdı. Görüntülerde yaşananlar anbean yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler