Konya'da Binlerce Kaçak Ürün ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Konya'da Binlerce Kaçak Ürün ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Konya'da gerçekleştirilen geniş çaplı kaçakçılık operasyonunda binlerce kaçak tütün ürünü, cep telefonu ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik operasyonlarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. KOM ekiplerince yürütülen son operasyonda, kaçak ürün üretimi ve satışı yapılan 7 iş yeri, 10 ev ve 8 araçta arama gerçekleştirildi.

Konya'da Binlerce Kaçak Ürün ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Binlerce Kaçak Ürün ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Yapılan aramalarda, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 83 cep telefonu, 440 kilogram kıyılmış tütün, 115 bin 270 adet doldurulmuş makaron, 1 milyon 411 bin adet boş makaron, 6 bin 915 paket sigara, 330 adet elektronik sigara likidi, 122 adet elektronik sigara, 79 şişe kaçak/sahte alkollü içki, 9 sigara dolum makinesi ve 2 gümrük kaçağı araç ele geçirildi. Ayrıca, 18 şüpheli gözaltına alındı.

Tarihi Eser Kaçakçılığına Yönelik Başka Bir Operasyon

KOM Şube Müdürlüğü Ereğli KOM Büro Amirliği tarafından yürütülen tarihi eser kaçakçılığına yönelik çalışmalarda ise 1 ikamette arama yapıldı. Bu aramalarda 224 sikke ve 1 tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi. İki şüpheli de gözaltına alındı.

Konya'da Binlerce Kaçak Ürün ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Adli İşlemler Başlatıldı

KOM ekiplerince yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan toplam 20 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler