Konya'da ziller çaldı

Konya'da ziller çaldı

Konya'da 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, 491 bin 291 öğrencinin katılımıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yeni müfredat ve eğitim vizyonuna dair açıklamalarda bulundu.

Konya'da yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı başladı. Bu yıl il genelinde toplam 491 bin 291 öğrenci ders başı yaptı. Eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitap eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yılın önemine vurgu yaptı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Eğitimde Yeni Dönem

Yiğit, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı" hakkında bilgi verdi. Bu müfredat, her kademede ilk sınıflarda uygulanacak ve öğrencilere bilgiye daha hızlı dönüşüm sağlayarak milli ve manevi değerlerle uyumlu, okuyan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirilmesine katkı sunacak. Yiğit, bu modelin eğitim alanındaki gelişmelere büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Yeni Eğitim Yılında Başarılar Diledi

Yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve veliler başta olmak üzere tüm Konya iline ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyen Yiğit, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın başarılı geçmesini temenni etti.

Konya'da ziller çaldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.