Konya'daki Ünlü Yemek Firması İflasın Eşiğinde

Konya'daki Ünlü Yemek Firması İflasın Eşiğinde

Konya'da 7 yıldır faaliyet gösteren ve 5 bin kişilik yemek üreten ünlü firma Azra Hazır Yemek, ekonomik krizle başa çıkamayınca iflasın eşiğine geldi.

Ekonomik Kriz Azra Hazır Yemek'i Vurdu

Türkiye'deki ekonomik kriz, birçok şirketi zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu durum, Konya'da 7 yıldır faaliyet gösteren ve büyük bir yemek üretim kapasitesine sahip olan Azra Hazır Yemek Organizasyon GIDA Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ.'yi de etkiledi. Yaklaşık 60 kişiye istihdam sağlayan firma, krizle başa çıkamayarak iflas noktasına geldi.

Konkordato Kararı Alındı

Ekonomim'in haberine göre, Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Azra Hazır Yemek Organizasyon GIDA Sanayi Ticaret LTD. ŞTİ. hakkında konkordato kararı verdi. Bu karar çerçevesinde, firma için 3 ay süreyle geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı alınmış durumda.

Nakit Akışındaki Tıkanıklık Nedeniyle Konkordato

Şirketin, nakit akışındaki tıkanıklık nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Krizin etkisiyle ekonomik toparlanma şansını kaybeden firma, bu süreçte mali düzenlemeler yaparak iflasın eşiğinden dönmeye çalışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum