
Konya'nın ünlü mekanlarını inşa eden firmanın konkordatosunda alacaklılara 2 tarih
Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin konkordato süreci devam eden Tekin Makine İnşaat Otomotiv Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş. için belirlediği alacaklılar toplantısı 15 Nisan’da yapılacak. Alacaklılar, konkordato projesini müzakere edip oylayacak.
Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Konya'da ünlü mekanların inşaasına imza atan Tekin Makine İnşaat Otomotiv Sanayi İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında verilen 1 yıllık kesin konkordato mühleti kapsamında kritik bir aşamaya geçildi. Konkordato Komiserliği, konkordato projesinin müzakeresi ve oylaması için alacaklıları toplantıya davet etti.
Alacaklılar toplantısı, 15 Nisan 2025 tarihinde Konya’da düzenlenecek. Rehinli alacaklılar, saat 11.30 - 12.30 arasında, adi alacaklılar ise saat 13.30 - 15.00 arasında proje hakkında görüşlerini bildirecek ve oy kullanacak. Toplantı, Bera Hotel Konya adresinde gerçekleştirilecek.
Toplantıya katılacak alacaklılar veya vekillerinin, noter tasdikli imza sirküleri veya vekâletnameleriyle birlikte kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca, konkordato projesi ve borçlu şirketin belgeleri, toplantıdan 7 gün öncesine kadar Konkordato Komiserliği’nin belirttiği adreste incelenebilecek.
Sadece konkordato projesinden etkilenen alacaklılar oy kullanabilecek. Oylamaya katılamayan alacaklılar, sonradan iltihak ederek sürece dahil olabilecek.
Bu toplantı, Tekin Makine İnşaat Otomotiv Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş. için konkordato sürecinin en kritik aşamalarından biri olarak görülüyor. Oylamanın sonucuna göre şirketin geleceği ve alacaklıların haklarının nasıl korunacağı netleşecek.