Konyaspor'da kayıp büyük! İlk 4 haftada 15 milyon lira

Konyaspor'da kayıp büyük! İlk 4 haftada 15 milyon lira

Yeni sezona umutla başlayan Konyaspor, ilk 4 haftada aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yarattı. Yeşil-beyazlılar, sadece 1 galibiyet alabildi ve 15 milyon liralık bir gelir kaybı yaşadı.

Sezon başında Kasımpaşa'yı mağlup ederek umut veren Konyaspor, sonrasında Galatasaray, Bodrumspor ve Kayserispor maçlarında istediği sonuçları alamadı. Özellikle evinde Kayserispor karşısında alınan beraberlik, taraftarları oldukça kızdırdı. Peki, Konyaspor 4 haftada ne kadar zarar etti?

Yeşil-beyazlılar, lige galibiyetle başlamasına rağmen sonrasında yaşadığı düşüşle taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Özellikle son 3 haftada sadece 1 puan toplayan Konyaspor, hem ligde üst sıraları zorlama hedefinden uzaklaştı hem de ekonomik olarak sıkıntıya girdi.

konyaspor-kayserispor-maci-1.jpg

Konyaspor'un bu kötü başlangıcı, kulübün kasasını da olumsuz etkiledi. Alınan bilgilere göre, yeşil-beyazlılar ilk 4 haftada toplam 15 milyon lira zarara uğradı. Süper Lig'de galibiyet ve beraberlik primlerinin yüksek olması, Konyaspor gibi puan kaybeden takımlar için ciddi bir mali yük oluşturuyor.

konyaspor-kayserispor-maci-3.jpg

Konyaspor taraftarı, takımın bu kötü performansından dolayı oldukça üzgün. Sosyal medyada ve diğer platformlarda yönetim ve teknik heyeti eleştiren taraftarlar, takımın bir an önce toparlanmasını istiyor.

Süper Lig'de Galibiyet Primi Ne Kadar?

Alınan son kararla takımlar alacakları her galibiyette 5.98 milyon lira, her beraberlikte ise 2.99 milyon lira prim kazanacak.

konyaspor-kayserispor-maci-2.jpg

Şampiyon Olan Takım Ne Kadar Prim Alacak?

Geçmiş yıllarda şampiyonluk yaşayan kulüpler, her bir şampiyonluk için 7,18 milyon liralık ödülün sahibi olacak. Sezon sonunda şampiyonluğa uzanacak ekibin şampiyonluk primi ise 86 milyon lira.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum