Konya'yı Yakından İlgilendiren Deprem Tahmini

Konya'yı Yakından İlgilendiren Deprem Tahmini

Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Tokat ve Hatay için yeni bir deprem uyarısında bulundu. Tahminlere göre bölgede 5,0 ila 6,0 büyüklüğünde depremler yaşanabilir. Bu tahmin ise Konya'yı yakından ilgilendiriyor.

Memleket Özel Haber-Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, sosyal medya hesabı üzerinden Tokat ve Hatay illeri için deprem uyarısında bulundu. Hoogerbeets'in tahminlerine göre bu bölgelerde önümüzdeki günlerde 5,0 ila 6,0 büyüklüğünde depremler yaşanabilir.

Hoogerbeets Geçmişte de Doğru Tahminlerde Bulunmuştu

Hoogerbeets, 18 Nisan 2024'te Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremi önceden tahmin etmesiyle dikkat çekmişti.

olasi-deprem-bolgeleri.jpg

Ayrıca 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden üç gün önce de bölgede 7,5 büyüklüğünde deprem olacağını tahmin etmişti.

olasi-depremler-2.jpg

Konya'da da Deprem Riski Göz Ardı Edilmemeli

Hoogerbeets'in uyarıları ışığında, Konya ve çevresindeki yerleşim yerlerinin de depreme karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgulanıyor.

olasi-depremler-3.jpg

6 Şubat 2023 depremlerinden sonra Konya'da deprem sayılarında yaşanan artış, bölgenin deprem açısından riskli olduğunu gösteriyor.

olasi-depremler-4.jpg

Deprem Tahminleri Tartışma Konusu Olmaya Devam Ediyor

Hoogerbeets'in tahminleri bilim camiasında tartışmalara yol açıyor. Uzmanlar, Hoogerbeets'in kullandığı yöntemlerin bilimsel bir dayanağı olmadığını savunuyor. Ancak Hoogerbeets'in geçmişte doğru tahminlerde bulunması, kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.