KTO Karatay Üniversitesi'nden Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde Büyük Başarı

KTO Karatay Üniversitesi'nden Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde Büyük Başarı

KTO Karatay Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde 5 Turuncu Bayrak ödülü alarak Türkiye genelinde 7. sırada yer aldı.

Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde KTO Karatay Üniversitesi'nin Büyük Başarısı

KTO Karatay Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasına yönelik çalışmaların değerlendirildiği "2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri"nde büyük bir başarıya imza attı. Üniversite, toplamda 5 Turuncu Bayrak ödülünün sahibi olarak Türkiye genelinde 7. sırada yer aldı.

5 Turuncu Bayrak Ödülü

KTO Karatay Üniversitesi, engelsiz eğitim konusundaki kararlılığını ve başarılarını bir kez daha tescilleyerek merkez kampüsünde yer alan çeşitli fakülteler ve yüksekokullarla 5 Turuncu Bayrak Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödüller Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na verildi.

112 Üniversiteden 1.709 Başvuru

Bu yıl 112 üniversiteden toplam 1.709 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri, engelli öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştığı engelleri en aza indirme, mekânlara erişilebilirliklerini sağlama ve eğitim imkânlarına kolaylıkla erişimini temin etme gibi alanlarda en başarılı çalışmaları gerçekleştiren 76 üniversiteye verildi. Toplamda 228 "turuncu bayrak", 55 "yeşil bayrak" ve 36 "mavi bayrak" ödülü dağıtıldı.

Mekânda Erişebilirlik Dalında Ödüller

KTO Karatay Üniversitesi, engelli öğrencilerin kampüs içinde sorunsuz bir şekilde hareket etmelerini sağlamak için yapılan projeler sayesinde "Mekânda Erişebilirlik" dalında 5 Turuncu Bayrak Ödülü aldı. Bu projeler arasında engelli yollarının, rampalarının ve asansörlerin düzenli bakımı, kullanılabilirliği, tüm binalara erişimin kolaylaştırılması, sınıfların ve laboratuvarların engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi gibi çalışmalar yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç'ın Açıklamaları

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, üniversitenin engelsiz bir eğitim ortamı sunma konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Almış olduğumuz 5 Turuncu Bayrak Ödülü, KTO Karatay Üniversitesi olarak sağladığımız erişilebilirlik ve destek hizmetlerinin birer göstergesidir. Engelsiz eğitim anlayışımızı daha da geliştirerek, tüm öğrencilerimize eşit fırsatlar sunmaya devam edeceğiz. Bu başarı, üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrosunun ortak çabası ve özverisi sayesinde elde edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler