Köy kahvesi 2 çocuk annesine emanet
Mersin'in Gülnar ilçesinde, eşinin eleman bulamayınca kapatmaya karar verdiği köy kahvesinin başına geçen 2 çocuk annesi Hatice Kaplan, yaklaşık 1,5 yıldır kahveyi işletiyor- Kaplan: - "Köylüler bana alıştılar ama dışarıdan gelenler beni görünce şaşırıyor
MERSİN (AA) - MUSTAFA GÜNGÖR/YALÇIN TAŞLIALAN - Mersin'in Gülnar ilçesinde, eşinin köyde açtığı kahvehaneyi işletecek kimse bulamaması nedeniyle kapatmaya karar vermesi üzerine iş yerinin başına geçen 2 çocuk annesi Hatice Kaplan, yaklaşık 1,5 yıldır hem kahvecilik yapıyor hem de çocuklarına bakıyor.
İlçeye bağlı Demirözü köyünde yaşayan 30 yaşındaki Hatice Kaplan, köyde eşi Hasan Kaplan'ın çalıştırdığı bakkala çocuklarıyla zaman zaman giderek yardım etti. Bakkalın yanına kahvehane açmaya karar veren Kaplan çifti, iş yerinin açılmasından bir süre sonra hem bakkal hem de kahvehaneyi bir arada işletmekte zorlandı.
Kahvehaneyi işletecek kimse bulunamaması üzerine Hasan Kaplan, kapatma kararı alınca Hatice Kaplan iş yerinin sorumluluğunu almaya talip oldu.
Köy kahvesinin bir kadın tarafından işletilmesi fikrine karşı çıkan eşini ikna edip yaklaşık 1,5 yıl önce kahvehanenin başına geçen Kaplan, bir yandan işi devam ettirirken bir yandan da çocuklarıyla ilgileniyor.
Sabahın erken saatlerinde 2 çocuğuyla gelip kahvehaneyi açan Kaplan, temizliğini yapıp çayını demledikten sonra müşterilerini beklemeye başlıyor.
- "Çocuklarımın geleceği için çay yapıp dağıtıyorum"
Hatice Kaplan, sabahın erken saatlerinde açtığı kahvehaneyi gece geç saatlerde kapattığını anlattı.
Sabah, 3,5 ve 5 yaşındaki 2 çocuğuyla kahvehaneyi açmaya geldiğini söyleyen Kaplan, şöyle konuştu:
"Sabah saat 07.00'de geliyorum. Akşam 12'ye kadar çalışıyorum. Tüm günümü kahvehanede geçiriyorum. İlk olarak ocağı yakıyorum. Temizlikten sonra çayımı demliyorum. 20 dakika bekliyorum ve gelen müşteriye servisimi yapıyorum. Tabii bu sırada masalara küllükleri dağıtıp masaları düzenleyip sandalyeleri de yerleştiriyorum. Tüm gün çay dağıtıyorum. Oyun oynamak isteyenlere oyun kağıtlarını ve taşlarını dağıtıyorum."
Kaplan, kendisine köylülerin "Gülüm" diye seslendiğini belirterek, "Köylüler bana alıştılar ama dışarıdan gelenler beni görünce şaşırıyorlar. 'Kadın halinle kahve mi işletiyorsun' diyorlar. Kahve işletmekte ne var? Kahve işletmek çok güzel. Ben işimi seviyorum. Çocuklarımın geleceği için çalışıyorum. Onlar için çay yapıp dağıtıyorum. Ben çalışırken onlar da kahvehanenin önünde oynuyorlar. Çocuklarla zor oluyor ama yapacak bir şeyim yok." dedi.
Kaplan, işini çok sevdiğini ve çalışmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.
- "Sanki kendi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz"
Kahvehanenin müşterilerinden Mehmet Ali Kızıltaş, 20-25 işçisiyle beraber sürekli gelip kahvehanede çay içtiklerini belirterek, "Hatice Kaplan'ı ilk gördüğümüzde şaşırdık ancak hizmetinden çok memnunuz. Sanki kendi evimizdeymişiz gibi hissediyoruz. Ev hanımının elinden böyle güzel bir çay içmek harika bir şey." diye konuştu.
Kamil Gürbüz de özellikle Kaplan'ın çayını içmeye geldiğini, hizmetten memnun olduklarını söyledi.
Köyde yaşayan Ahmet Bozdağ da Kaplan'ın iyi bir çaycı olduğunu, müşterisine iyi davrandığını aktardı.
AA
Kaynak: