Serpil Yalçınkaya
Lütfi Şahin...
Konya Devlet Tiyatrosu programlarını takip edenleriniz varsa biliyorsunuzdur; biletler gişede aylık tiyatro programının belirlendikten sonra temsil tarihinden 13 gün önce saat 10:00' da, İnternette saat 10:10'da satışa sunulmakta.
Fakat ne yazık ki internetten almaya kalktığınızda çoğu zaman sistem açılır açılmaz “bu etkinlik için biletler tükenmiştir.” notu ile karşılaşmanız kuvvetle muhtemel. Çünkü oyunları ve aylık programı takip eden sıkı bir izleyici kitlesi var Konya’da. Toplu alımlar da yapılabildiğinden bilet bulabilmek hele de bazı oyunlarda ne yazık ki mümkün olamıyor internet üzerinden.
Önceki akşamlardan birinde bu konuyu görüşmek üzere sıradan bir vatandaş olarak gittiğim tiyatro binamızda tiyatro idari müdürümüz Haydar Arslan Bey yine benzer istekleri olan birkaç delikanlıya izahta bulunuyordu. Onları uğurladıktan sonra “Bu kadar büyük bir şehirde neden tek bir salon ve bu kadar az sayıda oyun” diye soran şahsıma da gayet zarif bir dille durumu anlattı.
Bu arada az önceki gençler de gişe sorumlusu Tuba Ülgüdür Hanımefendi’ye bilet temini için ricada bulunuyorlardı. Biraz sonra ben de onlara katıldım. Tuba Hanımefendi o yoğun mesaisi ve kalabalığın arasında oldukça kibar davranıyor, kırmadan incitmeden biletlerin çok önceden tükendiğini ifade ediyordu. Bizim yoğun ısrarcılığımız karşısında bile istifini bozmadan ve nezaketinden vazgeçmeden güler yüzünü gösteriyordu. Ve gelecek ayın programı belli olur olmaz bizlere gerekli bilgiyi vereceğini ve yardımcı olmaya çalışacağını tane tane ifade etti. Tuba Hanım’ın yerinde ben olsam o kadar ısrar ve baskı karşısında kibarlığımı bozmadan devam edebilir miydim bilemiyorum.
Yedi Kocalı Hürmüz, Misafir, Komik Aynalar, Tarla Kuşuydu Juliet bilet bulabilmek için çektiğim çabaya değen, Konya Devlet Tiyatrosu oyuncularımızın gerçekten ne kadar yetenekli olduklarını sergiledikleri çok hoş oyunlar, tekrar tekrar izlenilebilecek nitelikteler.
Her ne kadar köşemde kitap dışındaki mevzulara girmesem de şehrimizdeki diğer Kültür Sanat faaliyetlerinden biri ve belki de en önemlisi olan Tiyatro mevzuuna girmeden edemedim. Özellikle de Haydar Bey’in misafirperverliği ile Tuba Hanım’ın nazik, anlayışlı ve zarif tavrına teşekkür etmeden geçemezdim. Keşke tüm kurum çalışanlarımız bu iki değerli insanın görev anlayışı ile yaklaşsa bu şehrin insanlarına ve tüm insanlığa. Teşekkürler Haydar Bey ve Tuba Hanım…
Gelelim bu haftaki kitabımıza. Adı Midyeden Damlalar. Yazarı Lütfi Şahin.
Kitap kapağına “Edison da bir zamanlar öğrenciydi” ibaresi konulmuş. Eğitim ve gelişim üzerine kaleme alınmış bir eser Midyeden Damlalar.
Eser, Drama ve Çocuk Eğitimi, Dramanın Eğitimdeki Önemi, Hipnoz ve Kendine İnanma, Mevlâna ve Deha, Mevlâna ve Duygusal Zeka, Nasreddin Hoca ve İnce Zekası, Felsefenin Dehası: İbn-i Sina, Çok Yönlü Bir Denizci: Piri Reis gibi başlıklardan oluşan 37( otuz yedi) farklı yazıdan oluşuyor.
Eser her kesime hitap edecek nitelikte kişisel bir gelişim kitabı. Sekiz farklı zeka modelinin işleyiş şeklini anlatıyor. Uygulamalarda, eğitim sistemimizde nasıl yer alması gerektiğini izah ediyor.
Kişisel gelişimin yanı sıra fen, tıp, felsefe, tarih gibi alanlarda da bir çok makaleleri; ayrıca onlarca şiirleri de var Lütfi Şahin’in . Osmanlı'nın Kanlı Tarihi ve Osmanlı'nın Gizlenen Tarihi adlı iki basılı eseri daha var.
Lütfi Şahin’i eserlerinden dolayı tebrik ediyor, yeni eserlerini kitap raflarında görmeyi bekliyoruz.
Selametle, ihsanla kalınız.
Kitap ve Yazar Hakkında Bilgiler
Yayın Tarihi: 2010
Yayınevi: Kanes Yayınları
Baskı Sayısı: 1.Baskı
Sayfa Sayısı: 112
Temin Adresi: www.kanesyayinlari.com
Yazar Hakkında
1975 yılında Konya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladıktan sonra, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun olmuştur. İçindeki bilim aşkı hiçbir zaman bitmeyen Şahin, bir gazetede bilim sayfasını, 2000 yılından itibaren hazırlamaya başlamış, haftalık yazdığı bilimsel makalelerle, büyük bir okur kitlesine ulaşmıştır. Almış olduğu teleskop ile geceleri yıldızları incelemiş, sahip olduğu mikroskop ile de görev yapmış olduğu yerdeki bitkilerin hücre yapılarını, katalog hâline getirmiştir. 2009 yılından itibaren, Genç Gelişim dergisi, Süper Beyin dergisi ve Beyin Gücü dergisinde makaleleri yayımlanmaya başlamıştır. 2010 yılında, ilk kitabı olan, “Midyeden Damlalar” yayımlanmıştır. 2009 yılından itibaren, makalelerini yayımlayan dergilerde, daha çok tarihî kişiliklerin özelliklerini anlatan konulara değinmiştir. Bilimin sadece fennî yönünde değil, aynı zamanda sosyal dallarında da çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Lütfi Şahin, birçok web sitesi hazırlayarak hem fen konularında hem de sosyal konularda makaleler yayımlayarak, topluma ışık tutmaya çalışmıştır. Aynı zamanda Osmanlı’daki adaletin inceliği, Şahin’i bir nevi Osmanlı hayranı yapmıştır. Tarih ile ilgili birçok eseri inceleyen Şahin, özellikle de Osmanlı Tarihi üzerine araştırmalarını artırmıştır. 2015 tarihinde Osmanlı'nın Gözyaşları (Osmanlı'nın Kanlı Tarihi) adlı eseri yayınlanan Şahin'in daha 2015 yılı çıkmadan Osmanlı'nın Gizlenen Tarihi adlı eseri de yayınlanmıştır. Bu yayınlanan eserleri yanında 5 tane de e-kitabı bulunmaktadır. Şahin’in iki oğlu ve bir kızı vardır.