Mehterli bilim şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Mehterli bilim şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Aydın'da 3 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde öğrenciler Mehter Takımının müzikleri eşliğinde eserlerini görücüye...

Aydın'da 3 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nde öğrenciler Mehter Takımının müzikleri eşliğinde eserlerini görücüye çıkardı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Bilim Akademisi Tasarım ve Beceri Atölyeleri Merkezi" tarafından organize edilen STEM Bilim Şenliği'nin açılışı, mehteran takımının gösterileri eşliğinde gerçekleştirildi. Aydın'da 78 okul, 200 öğretmen ve 3 bin öğrencinin katılım sağladığı şenlikte, öğrenciler tasarladıkları ürünleri sergiledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunu gösterisi ve piyano resitali ile devam eden etkinlik, protokolün stantları gezmesi ile devam etti. İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı'nın da yer aldığı şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, "Öğrenme modellerinden birisi teorik bilginin uygulamaya ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan STEM eğitimidir. Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen STEM eğitimi hem disiplinler arası, hem de disiplinler içinde iş birliği yaparak derslerin birbirlerine entegre edilmesini sağlamaktadır. Ayrıca öğrencileri bilgiyi temel alan bir ekonomi için hazırlamaktadır" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise "Biz 600 yıl üç kıtada hakkaniyetle, adaletle nizamı alemi sağlarken, oralara at sırtında gidiyorken, sadece bu mehterle gitmedik. Sadece, mehterle, at sırtında, silahla ülkelere hakimiyet kurmak ve bunu sürdürmek mümkün değil. Bunu ancak bilimle, sanatla, estetikle, mimariyle, adaletle kurduğunuz devlet nizamı ile sağladığınız ekonomik refahla sürdürebilirsiniz. Bunu da o gün ecdadımız o asrın en gelişmiş teknolojilerini, mimarını, sanatını kullanarak gerçekleştirdiler. İşte STEM dediğimiz proje bu. Bilimin, fennin, matematiğin, mühendisliğin hepsinin bir arada sadece bir malumat olarak değil, bilgiyi ezberleyerek iş bitmiş olmuyor. Ancak bunu faydalı bir uygulamaya dönüştürürseniz, işin hakikati ortaya çıkmış oluyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı