Microsoft 365 Arızası Büyük Etki Yarattı

Microsoft 365 Arızası Büyük Etki Yarattı

Microsoft 365 uygulamalarında yaşanan global arıza nedeniyle birçok ülke ve sektörde operasyonel aksaklıklar yaşanıyor. ABD ve Avrupa'nın önemli şehirlerinde hava yolu, borsa ve ulaşım sektörlerinde büyük sorunlar ortaya çıktı.

Microsoft 365'te Global Arıza

ABD'li teknoloji devi Microsoft'un 365 uygulamalarında meydana gelen arıza, dünya genelinde büyük bir kesintiye yol açtı. Microsoft, yaşanan kesintiyi doğruladı ancak arızanın nedenine dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Uluslararası Uçuşlarda ve Havalimanlarında Kesintiler

Sydney ve Berlin havalimanlarında uçuşlar durduruldu. ABD'deki üç büyük havayolu şirketi olan United, Delta ve American Airlines da uçuşlarını askıya aldı. Ayrıca, Hong Kong Havalimanı havayollarının manuel check-in prosedürlerine geçtiğini duyurdu.

Finans ve Ulaşım Sektörlerinde Sorunlar

Londra borsasında işlemler etkilenirken, İngiltere'nin önemli televizyon kanalı Sky News yayınlarında sıkıntılar yaşandı. Ülkenin en büyük demiryolu operatörü, geniş çaplı IT sorunları nedeniyle iptaller konusunda uyarılarda bulundu.

İspanya ve Türkiye'de Teknik Sıkıntılar

İspanya'da tüm havalimanlarında teknik problemler yaşanıyor. Türk Havayolları da check-in, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde sıkıntılar yaşadığını duyurdu.

İsrail Merkez Bankası ve Hint Havayolu Şirketlerinde Problemler

İsrail Merkez Bankası, CrowdStrike sorununun bankaları etkilediğini açıkladı. Hint havayolu şirketi SpiceJet ise online hizmetlerde, rezervasyon ve check-in işlemlerinde teknik sorunlar yaşadığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.