Fahri Kubilay
Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne bağlanmak
3 Mart 2012 de Seydişehir Meslek Yüksek Okulu ve Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi’nin Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanacağını tahmin ediyorum.” diye yazmıştım.
Bu yazıdan kısa süre sonra çalışma başlatıldı, Nisan ayının 27’de bağlanma süreci resmileşti.
Gelinen süreçte söylenecek şeyler laf-ı güzaf artık… Tabiri caizse “testi kırılmış” bundan sonrasına bakmak lazım.
Necmettin Erbakan üniversitesi yeni kurulan, yapılanma süreci devam eden bir üniversite, yakın zamanda kurulmasına rağmen tüm fakültelerinde öğretim elamanlarını tamamlamış ve kiralık binalarda da eğitime devam ediyor.
Selçuk Üniversitesi ise 36 meslek yüksek okulu 22 fakülte 80 bin öğrencisi ile o kadar çok büyümüş ki artık kabına sığmaz olmuş 2000 Nüfuslu ilçelere kadar MYO açılmış.
Bazen hayır gördüğünüzde şer ,şer gördüğünüzde hayır vardır . Yüksek okulların ve fakültelerin Seydişehir gibi ilçelere ekonomik olarak sağladığı yararlar tartışılmaz.
Üç beş yıl önceye gidelim ve sadece meslek yüksek okulu var iken yapılan tartışmalar ı hatırlayın. Meslek yüksek okuluna “ek bina” .O zamanki süreci ve yapılan toplantıları çok iyi biliyorum. Hiç kimse taşın altına elini koymadan yapalım edelim edebiyatı yapıyordu..
Cengiz ailesi çıkıyor Seydişehirliye kuruş harcatmadan örnek bir binayı dikiveriyordu. Dikiyor dikmesine de Seydişehir’den hak ettiği desteği bir türlü bulamıyordu. Düşünün ki bir kuruş harcatmadan dört dörtlük bir bina yapıyor açılışına bakan geliyor ama Seydişehir tenezzül edip gitmiyordu.
Cengiz ailesi binayı dikerek görevini fazlası ile yaptığını düşünüyorum.
Bağlanma işi yanlış ise bir yıl önce böyle bir işin olacağını yazmıştım ne STK’lardan ne siyasilerden nede kamuoyunda hiç bir olumsuz veya olumlu tepki gelmedi.
Özellikle bu işin öncülüğünü yapabilecek STK’ların belki bu olaydan hala haberi bile yoktur. Selçuk üniversitesi rektörü STK’lara “arkadaşlar sizin ilçede bulunan MYO ve Fakülteyi Necmettin Erbakan’a bağlayacağız bu konuda siz ne dersiniz?” gibi soru sorsa o zaman belki ziyaretçi kabul edip, basına görüntü verdikten sonra iyi dilek ve temennide bulunabilirlerdi ama yapmamışlar mazur görün.
Bundan sonra yapılacak tek şey var Seydişehir örnek bir fakülte binası yapıldı ve bu binada sadece bir tane bölümüne iki yıldır öğrenci alınabiliyor.. acilen maden ve malzeme ve metalurji bölümlerini aktif hale getirerek oralara da 2013-2014 eğitim yılında öğrenci almasını sağlamak. Seydişehir in bu saatten sonra yapacağı çalışma bunun üzerine olmalı kaybedecek hiç vakti yok diye düşünüyorum.
Diyorum ki! Testi kırıldı bundan sonrasına bakalım geriye dönük tartışma hiç kimseye fayda sağlamaz.