Öğrencilerden İngilizce "15 Temmuz" gazetesi
Eskişehir'de bir ortaokulun öğrencileri, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini yaşıtlarına daha iyi anlatabilmek için "Game Over" isimli İngilizce gazete çıkardı- Okul Müdürü Günay: "Gazetemizi öğrencilerimizin hazırladığı gibi bastık. Onlar seslerini, ya
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'deki Namık Kemal Ortaokulunun öğrencileri, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini dünyadaki akranlarına anlatabilmek için "Game Over" isimli İngilizce gazete hazırladı.
Okulun 7-B sınıfı öğrencilerinin gerçekleştirdiği ikinci gazete çalışması "Game Over", Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferden sonra 15 Temmuz'un "İkinci Kurtuluş Zaferi" olduğuna da işaret ediyor.
Okul müdürü Enes Günay, öğrencilere yabancı dili daha fazla sevdirmek için başlattıkları İngilizce gazete çıkarma projesinin ikinci sayısında öğrencilerin talebiyle 15 Temmuz'u işlediklerini söyledi.
Öğrencilerin tamamen kendilerinin hazırladığı projeyi değerlendirdikten sonra basımının gerçekleştirildiğini anlatan Günay, "Çocuklar bize 'Madem ki dünyanın büyükleri bizleri anlamıyor. O halde akranlarımıza 15 Temmuz'da yaşananları anlatmak istiyoruz' diyerek geldi. Elbette bu bir okul olarak desteklenmeden gerçekleştirilebilecek proje değil. Biz gazetemizi öğrencilerimizin hazırladıkları gibi bastık. Onlar seslerini, yazdıklarını dünyadaki akranlarına ulaştırmak istiyor. İngilizce 'Oyun bitti' diyen öğrencilerimiz için bizler de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." şeklinde konuştu.
Gazetenin çıkarılmasında emeği geçen ve isim babası olan 7-B sınıfı öğrencisi Furkan Bayırlı da bilgisayarda oynadığı oyunların sonunda yazan "Game Over" yazısından etkilenerek bu ismi bulduğunu anlattı.
İngilizce'nin evrensel olduğunu ve bu sayede seslerini daha iyi duyurabileceklerini düşünerek yola çıktıklarını dile getiren Bayırlı, "İngilizce dilinde game over 'oyun bitti' anlamına geliyor. 15 Temmuz'da oynanan oyunun millet olarak bitirildiğine inanıyoruz. Bizleri büyükler belki anlamıyorlar ama akranlarımızın anlayacağını düşünerek bu gazeteyi çıkarttık." dedi.
Gazete için çalışan öğrencilerden Fatma Miray Erviş ise Avrupa ve dünyanın kendilerini anlamadıklarını belirterek, "Biz o gece çok korktuk. Yaşamış olduğumuz o anı anlayabilmeleri için onların dilinde bu gazeteyi çıkarttık. Devletten ve yetkililerden isteğimiz, çıkartmış olduğumuz bu gazeteyi dünyaya dağıtması." ifadesini kullandı.
AA
Kaynak: