Rektörlük Seçimleri öncesi

Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır

 

Selçuk Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve yakın çalışma arkadaşları, 90 bini aşan nüfusuyla ülkenin en büyük üniversiteleri arasına giren “Selçuk” adını sürekli zirvede tutabilmek için “Vatanını en çok seven, işini en iyi yapandır” düsturuyla çalışmalarını sürdürüyor. Prof. Dr. Okudan hocanın rektörlüğü boyunca, Selçuk Üniversitesi Konya kent merkezi ve tüm ilçelerinin ekonomilerinde ciddi ağırlığı olan bir marka konumuna geldi. Alaaddin Keykubat Yerleşkesi’ne kurulan “Tekno Kent” Türkiye’nin en büyük slikon vadilerinin arasında yer aldı. Basketbol, voleybol ve salon sporlarındaki başarı, hemen hemen tüm fakülte ve yüksek okullardaki verimliliğin tırmanması Selçuk Üniversitesi’nin yıldızını sürekli parlattı.

Selçuk Üniversitesi’nin tüm birimlerine yaptıkları emekler ve katkılarla isimleri ölümsüzleşen Rektörler damga vurdu. Merhum Prof. Dr. Erol Güngör, Prof. Dr. Halil Cin, Prof. Dr. Abdurrahman Kutlu görev sürelerinde unutulmayan hocalar oldu. 2004 yılında yapılan seçimler sonucu Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Oftalmolog Prof. Dr. Süleyman Okudan’da görev süresi içerisinde ölümsüz eserlere imza atarak ismi unutulmayacak Rektörler arasına girdi. Prof. Dr. Süleyman Okudan hocanın göreve atanmasıyla hayata geçirilen “Değişen ve Değiştiren Üniversite” sloganının içerisi tam olarak doldu. Prof. Dr. Okudan önümüzdeki dönem için Rektörlüğü aday olduğunu açıkladı. Okudan hocanın ve diğer adayların kararları Selçuk Üniversitesi için hayırlı olsun.

İçinde bulunduğumuz bu günlerde Prof. Dr. Süleyman Okudan hocanın ilk dönem çalışmalarını kapsayan kataloğu çoğu meslektaşımız gibi fakire de ulaştı. Prof. Dr. Okudan’ın kişisel çabasıyla sonuçlanan Dilek Sabancı Konservatuar binesi, Eğitim Fakültesi binasındaki çalışmalar, Meram Tıp Fakültesi’nde hastalar adına çağ atlanan sağlık hizmetleri, öğretim üyelerini rahatlatan yeni çalışmalar, yapımı hızla devam eden Halit Büyükbayrakdar Kanser Merkezi, tamamen bağışlarla oluşturulan dev araç filosu, Tekno Kent, Selçuk Üniversitesi Toplu Konutları, Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi için yapılanlar, alınan kadrolar aklıma geliverdi. Sonra unuttuklarımı hatırlamak için sayfaları çevirmem yetti. Ama köşem o hizmetleri yazacak kadar büyük olmayınca notlarımı kısa tutmak zorunda kaldım. Sizlerde bu kataloğa ulaşırsanız hizmetleri görmeniz için sayfaları çevirmeniz yeterli olacak. Bu katalogda Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Önümüzdeki günlerde, dört yıllık çalışma dönemini tamamlamış olacağız. Üniversitemizde bu süre içerisinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, kurumsallaşma, soysal ve kültürel etkinlikler, toplumla ilişkiler, uluslararası ilişkiler, yapılaşma ve altyapı gibi birçok alanda pek çok yenilik ve atılım gerçekleşti. Fakülte ve yüksekokullarımızda buna paralel olarak çok önemli gelişmeler kaydedildi. Türkiye’nin en büyük üniversitesi, aynı zamanda en huzurlu ve en dinamik üniversitelerinden biri haline geldi. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde bir marka haline getirme hedefimiz için çalışan, üreten ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” demiş. Prof. Dr. Süleyman Okudan hocamı 25 yıldır tanırım. O, değil Rektörlüğünde, asistanlığı sırasında bile “Ben” demedi, hep “Biz” diyerek “Takım Oyunu”na vurgu yaptı. Prof. Dr. Okudan, bugüne kadar yaptığı çalışmalarda tabuları yıkmayı başardı.

Bizim gazetede Uğur Özteke birkaç kez, Murat Güzel ise hemen hemen gün aşırı “Rektörlük Seçimi”ni yazıyor. Vallahi, Akkiseli hemşerim Murat Güzel’in bu yazıları bir okuyucu olarak beni sıktı. Bu ortamda Selçuk Üniversitesi Rektörlük seçimlerine Özteke ve Güzel’in girmediği bir yönden bakmak istedim. Önce şunu herkes çok iyi bilmeli: “Biz gazeteciler, Selçuk Üniversitesi’nde seçmen değiliz. Yani; ne Yrd. Doç. Dr, ne Doç. Dr. veya Prof. Dr. değiliz. Yıllarca el emeği ve göz nuru döken Selçuk Üniversitesi’nin akademisyenleri en iyi kararı verecektir. Bizde seçimin sonucuna saygı duyacağız.” Selçuk Üniversitesi’nde seçimler 6 Kasım tarihine kadar yapılacak. Gizli oy açık tasnifle yapılacak seçimler sonunda en çok oy alan 6 isim YÖK’e sunularak süreç devam edecek.

Yazımı Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın “Selçuk Üniversitesi 2004-2007 Dönemi Çalışmaları” katalogunun ikinci sayfasındaki söz ve bestesi Muammer Sun’a ait “Selçuk Üniversitesi Marşı” ile tamamlamak istiyorum.

 

Gelişen geliştiren

Bilgiler deren biziz

Değişen değiştiren                               

Yarını kuran biziz

 

Selçuk Üniversitesi

Çağdaş bilim yuvası

Atatürk’ün ışığında

Uygarlığın gür sesi

 

Tarihin Selçuklu’nun

Kültürün devamıyız

Konya’nın Mevlana’nın

Ülkeye selamıyız

 

Gözümüz gönül gözü

İçimizde sevgi var

Sözümüz bilim sözü

Önümüzde saygı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.