"Safkan" diyarında engelliler atlarla terapi oluyor

"Safkan" diyarında engelliler atlarla terapi oluyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir özel rehabilitasyon merkezinde kurulan "Hippoterapi Merkezi" bedensel, zihinsel ve duyusal bozukluklar yaşayan çocuklar için umut oluyor- Rehabilitasyon merkezi müdürü Aziz Yıldız:- "Kurumumuzda at terapisini gerçekleştir

ŞANLIURFA (AA) - CEBRAİL CAYMAZ - Türkiye'de safkan Arap atı yetiştiriciliğinin merkezlerinden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde zihinsel, bedensel ve duyusal bozuklukları olan çocuklar, ilçedeki özel bir rehabilitasyon merkezinde atlarla engellerini aşmaya çalışıyor.

Rehabilitasyon merkezinde hizmete sunulan atla terapi, fizik tedavi seansı alan zihinsel ve bedensel engelli bireylerin tedavisine destek sağlıyor. Merkezin bahçesinde kurulan gezinti alanında uzman eşliğinde özel öğrenciler, ata bindirilerek hem tedavi oluyor hem de keyifli zaman geçiriyor.

Hippoterapi ile kas tonusu, denge, koordinasyon, iletişim, duyu, hareket bozuklukları tedavi ediliyor.

Özel rehabilitasyon merkezi müdürü Aziz Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada bedensel, zihinse engelli bireyler, öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar, işitme engelliler ve otizmli bireylerin merkezde eğitimlerini devam ettirdiklerini söyledi.

Atla terapiden önemli sonuçlar elde etmelerinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yıldız, "Kurumumuzda at terapisini gerçekleştiriyoruz. Bu terapi zihinsel, bedensel engelli ve duyusal bozuklukları olan çocuklar için faydalı oluyor." dedi.

- "İlgi oldukça fazla"

Hippoterapinin kas koordinasyon ve denge bozukluğu yaşayan çocuklar için bir tedavi niteliğinde olduğunu anlatan Yıldız, Suruç'un at yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu, bu nedenle de atları böyle faydalı bir işte kullanmak için çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Yıldız, çocukların atın üzerindeyken dengesini korumaya, vücut koordinasyonunu sağlamaya çalıştığına değinerek, "Bunun yanı sıra atla terapi çocukların sevebileceği, duyusal bir bağ kurabileceği bir terapi niteliğindedir. Biz bu merkezi 2018 yılında açtık, ilgi oldukça fazla. Amacımız konuklarımızın engellerini eğlenerek yenmeleri." diye konuştu.

Fizyoterapist Muhammed Sait Öztunç da böyle bir terapi yöntemini at üzerinde oturabilen çocuklara uyguladıklarını ifade ederek, "At terapisi, dengeyi daha da güçlendiriyor. Çocukların hayvanlara olan sevgileri de artıyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı