Suriyeliler döndü evler boş kaldı

Suriyeliler döndü evler boş kaldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, deprem sonrası artan kira fiyatları, Suriyelilerin ülkelerine dönmesiyle düşüşe geçti. Kiralık ev sayısının arttığı ilçede, ev sahipleri kiracı bulmakta zorlanıyor. Kira fiyatları 8 bin TL seviyelerine kadar geriledi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, deprem sonrası artan konut kiraları, Suriyelilerin ülkelerine dönüşüyle birlikte hızla düşmeye devam ediyor. İlçede kiralık ev sayısında ciddi bir artış yaşanırken, emlakçılar kiracı bulmakta güçlük çekiyor. Daha önce 16 bin TL'ye kadar yükselen kira fiyatları, şu anda 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor.

Suriyeliler döndü evler boş kaldı

Suriyelilerin dönüşü piyasayı etkiledi

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşından kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, ülkelerindeki şartların değişmesiyle geri dönüş yapıyor. Sınırın sıfır noktasında yer alan Reyhanlı, yıllarca Suriyeli göçmenlerin en yoğun yaşadığı bölgelerden biri oldu. Ancak savaşın seyrinin değişmesiyle birlikte geri dönüşler hız kazandı ve ilçedeki konut piyasası da bu durumdan etkilendi.

Suriyeliler döndü evler boş kaldı

Emlakçı Sedat Sakin, yaşanan fiyat düşüşüne dikkat çekerek, “Şu an kiralık dairelerin fiyatı 8 bin TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. Satılık konutlarda da ciddi düşüş var. 1 milyon 500 bin TL'lik bir ev, Suriyeli ev sahipleri tarafından 1 milyon TL’ye bile satılabiliyor” dedi.

Suriyeliler döndü evler boş kaldı

"Elimizde 30 ila 35 kiralık daire var ama talep düşük"

Geçmişte 15-16 bin TL’ye rahatlıkla kiracı bulan emlakçılar, artık bu rakamların oldukça uzağında. Sakin, ellerinde 35 kiralık daire olduğunu, ancak kiracı bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Deprem sonrası nüfus artışıyla yükselen fiyatların, Suriyelilerin dönüşüyle önümüzdeki süreçte daha da düşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler