Tahıl ambarı Konya'da hasat başladı

Tahıl ambarı Konya'da hasat başladı

Konya'nın Kulu ilçesinde tarımsal alanlarda 2023-2024 yılı hububat hasadına başlandı.

Konya’nın Kulu ilçesinde, 2023-2024 yılı arpa ve buğday hasadına başlanıldı. İlçeye bağlı çevre mahallelerde tarımsal faaliyetler hız kazanırken, Kulu İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Öztürk, hasat sezonunun detaylarını paylaştı.

760 Bin Dekar Alanda Hasat Yapılıyor

İlçe genelinde 330 bin dekarlık alanda arpa, 400 bin dekar alanda buğday ve 30 bin dekarlık alanda kimyon ekili durumda. Başkan Öztürk, “200 bin dekarlık alanda ekili olan mercimek ve 30 bin dekar alandaki nohut hasadına da yakın zamanda başlayacağız” dedi.

Verim Ortalama 100 Kilogram

Bu yılki arpa hasadında dekar başına ortalama 100 kilogram verim elde edildiğini belirten Öztürk, bazı bölgelerde dolu nedeniyle verimde düşüş yaşandığını ifade etti. Hasat bedelleri ise şu şekilde belirlendi:

  • Arpa biçim bedeli: Dekar başına 130 lira
  • Nohut ve mercimek biçim ücreti: Dekar başına 145 lira
  • Elle kimyon yolma ücreti: Dekar başına 900 lira
  • Biçerdöver ile kimyon biçme bedeli: Dekar başına 100 lira
  • Biçer tablasına yolunmuş kimyon atma bedeli: Dekar başına 100 lira

Başkan Öztürk, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.

Çiftçilere Bereketli Bir Sezon Dileği

Kulu ilçesindeki bu yoğun tarımsal faaliyetler, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlarken, çiftçiler de umutla verimli bir hasat dönemi bekliyor. Başkan Öztürk’ün de belirttiği gibi, bu yıl hasat bedelleri ve verim oranlarıyla çiftçilerin yüzü gülecek.

Tahıl ambarı Konya'da hasat başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.