TESK Genel Başkanı: Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı

TESK Genel Başkanı: Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin sigara ve ekmek satışının önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, esnafın enflasyonla mücadelede kritik bir rol oynadığını vurguladı. Palandöken, büyük sermayenin karşısında zayıf kalan esnafın haksız rekabete maruz kaldığını belirtti ve zincir marketlerin sigara ve ekmek satışının sınırlandırılması gerektiğini savundu.

Palandöken, esnafın ve vatandaşın çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini dile getirerek, sanayide geleneksel zanaatlara olan ilginin azaldığını ve yeni neslin bu alanlara yeterince ilgi göstermediğini ifade etti. Büyük marketlerin açılmasıyla kasap ve manav gibi geleneksel işletmelerin sayısının azaldığına dikkat çeken Palandöken, bu durumun esnafı ve halkı büyük sıkıntıya soktuğunu belirtti.

TESK Genel Başkanı, dünya genelinde küçük işletmelerin öneminin arttığına işaret ederek, Türkiye'de de küçük esnafın enflasyonla mücadelede kritik bir rol oynadığını vurguladı. Palandöken, çözüm önerileri arasında perakende yasasının güncellenmesi, açılış ve kapanış saatlerinin düzenlenmesi, zincir marketlerin ürün satışının kısıtlanması ve haftada bir günün mutlaka tatil ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in bu çağrıları, esnafın ve küçük işletmelerin haklarının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.