Tetik Parmak Sendromuna Doğal Çözüm: Patent Başvurusu Yapılıyor

Tetik Parmak Sendromuna Doğal Çözüm: Patent Başvurusu Yapılıyor

Adana'da Veterinerlik Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun'un geliştirdiği bitkisel karışım, "tetik parmak sendromu" yaşayan hastalarda olumlu sonuçlar verdi. Çoğun, karışım için patent başvurusu yapmaya hazırlanıyor.

Adana Veterinerlik Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, bitkisel bileşenleri bir araya getirerek geliştirdiği karışımı, "tetik parmak sendromu" yaşayan 12 hastada denedi. Bir hafta süren uygulamanın ardından hastaların şikayetlerinin azaldığını gözlemlediklerini belirten Çoğun, karışımın parmaklara masaj yapılarak uygulandığını açıkladı. Çoğun, bu ürünün patent başvurusu için hazırlıklara başladıklarını ve ürünün çeşitli sağlık ve kozmetik alanlarında kullanılabileceğini vurguladı.

Gönüllü Hastalar Üzerinde Başarı Testi

Prof. Dr. Çoğun, karışımı deneyen gönüllü hastaların, ürünün etkili olduğunu ve parmaklarındaki "tetik parmak" sendromunun ameliyatsız bir şekilde çözüldüğünü söyledi. İlk olarak bu karışımı kullananlardan biri olan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sulanç, parmağındaki kitlenmenin birkaç gün içinde kesildiğini ve bu tedavi yönteminin hem kendisi hem de annesi üzerinde olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Sulanç, yaşlı hastalar için bu tür doğal tedavi yöntemlerinin önemli olduğunu vurguladı.

Tetik Parmak Sendromu Nedir?

Tetik parmak sendromu, parmakların aniden kilitlenmesi ve kasılı kalması ile karakterize edilen bir hastalıktır. Genellikle küçük parmak, yüzük parmağı ve başparmakta görülür ve sağ el parmaklarında daha yaygındır. Bu sendrom, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ağrılı bir durumdur.

Prof. Dr. Çoğun'un geliştirdiği bitkisel karışımın etkileri, hem bilimsel hem de pratik açıdan sağlık dünyasında büyük ilgi uyandırmış durumda. Patent başvurusunun ardından, bu ürünün daha geniş bir alanda kullanılabileceği belirtiliyor.

Tetik Parmak Sendromuna Doğal Çözüm: Patent Başvurusu Yapılıyor

Tetik Parmak Sendromuna Doğal Çözüm: Patent Başvurusu Yapılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.