Trump'ın yeni vize düzenlemesinde Irak yer almayacak

Trump'ın yeni vize düzenlemesinde Irak yer almayacak

Trump'ın bugün imzalaması beklenen yeni vize düzenlemesinde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarının 3 ay boyunca yeni Amerikan vizesine başvurularının durdurulacağı iddia edildi- Yeni düzenlemeden yasal oturma hakkına sahip Yeşil Kartlıların

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün imzalaması beklenen yeni vize düzenlemesinde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarının 90 gün boyunca yeni Amerikan vizesine başvurularının durdurulacağı belirtildi. İlk düzenlemede listede yer alan Irak'ın yeni düzenlemeden çıkarıldığı da bildirildi.

27 Ocak'ta imzalanan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına ABD'ye giriş yasağı getiren başkanlık kararnamesinin yürütmesinin durdurulmasının ardından, Trump'ın bugün yeni vize düzenlemesini imzalaması ve kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, yeni düzenlemede "ABD'nin terörle mücadelesine destek veren" Irak yer almayacak, dolayısıyla Suriye, İran, Yemen, Libya, Sudan ve Somali vatandaşları uygulamadan etkilenecek.

Ayrıca yeni düzenlemeden ABD'de yasal oturma hakkına sahip Yeşil Kartlıların (Green Card) ve halihazırda geçerli bir Amerikan vizesi bulunanların etkilenmeyeceği ifade edildi. Bu durumda söz konusu ülkelerden yeni Amerikan vizesine başvuruların 90 gün boyunca durdurulacağı belirtildi.

Aynı haberlerde, önceki düzenlemede "ikinci bir talimata kadar ABD'ye kabulleri durdurulan" Suriyeli mültecilerin, yeni düzenlemede diğer mültecilerle aynı statüde ele alındıkları ve tüm mülteci programının 4 aylığına askıya alınacağı bilgisi de yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı