M. Ali Köseoğlu

M. Ali Köseoğlu

Türk Bayrağı’nın hakkı

Önceki gün Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeydim...

Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin “90 Yaşındaki delikanlı: Âsım!” programında TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan konuştu...

Akif’in Âsım’ını anlattı ve bugün Âsım nesli yetiştirmek için hiçbir engelin kalmadığını şu sözlerle dile getirdi:

90 yıl sonra, Âsımları, ideal gençliği yetiştirmek için madden engel kalmamış görünüyor. Eğer bu millet Âsım’ın neslini yetiştirmek isterse, kendini yüksek seviyede yeniden gerçekleştirme imkânına kavuşacaktır. Temiz, dürüst, ahlâklı, fiziken güçlü, maddî olduğu kadar mânevî olarak da kuvvetli, sorumluluk sahibi bir nesil… 90 yıl boyunca sisteme aykırı ve bu anlayışı temsil eden nesiller geldi geçti, yani bu idealizm hâlâ diridir. Bu itibarla Mehmed Âkif’in kitabı, yayınladığı yılın üzerinden 90 sene geçmiş olmasına rağmen, Âsım bir delikanlı olarak var olmaya devam etmektedir.

***

m.-ali-koseoglu-012.jpg

Programın başında Necmettin Erbakan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu harika bir Zeybek gösterisi sundu... Gösterinin finalinde gençlerin Türk Bayrağı’nı açmaları da günün anlamına uygun bir davranış oldu. Hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte memnuniyetle bu gösteriyi alkışladık.

***

Program öncesinde ve sonrasında hem İlahiyat Fakültesi’nde hem de Eğitim Fakültesi’nde bazı hocalarımızı ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde de okulun ilgili yerlerinde Türk Bayrağı gözlerimizi okşuyordu. Hatta programı gerçekleştirdiğimiz NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Salonu’nda da -ebat olarak büyüklü küçüklü- Türk Bayrakları ‘uygun’ bir şekilde yer alıyordu...

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında kahraman ecdadımızın ve Akif’in ‘idealindeki genç kişi’ olan Âsım’ın hatırlanmasına vesile olarak ‘ecdadımıza’ layık bir iş yapmaya çalışıldı...

***

Bunun memnuniyetini yaşarken dün MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek’in aslında kendisinin de ‘emin olmadığını düşündüğüm’ bir konuda yaptığı açıklamayı okuyup şaşırdım...

Murat Çiçek, “Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yer alan Türk bayraklarının indirilmesine yönelik üniversite yönetiminin bir karar aldığını” ileri sürüyor.

Yok, ama böyle bir karar alınmışsa da uygulanmadığını adım adım müşahede ettim...

Böyle bir karar olmadığını da üniversite yetkililerinden öğrendim.

***

Acaba diyorum Murat Çiçek’e yanlış bir bilgi mi gitti.

Çünkü benim tanıdığım Murat Çiçek’in kendisi, olayı eğecek kalitesizlikte birisi değildir.

Çiçek diyor ki:

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili rektörlüğün, dekanlığın almış olduğu bir karar var. Bu kararı üniversitedeki öğrenci arkadaşlarımız, hocalarımız, oradaki çalışanlarımız tespit etti. Şayet orada bir bayrak indirilmesi durumunda bunun karşısında şiddetle duracağımızı, her türlü müdahalede bulunacağımızı buradan tekrar bir ihtar noktasında bildiriyorum yetkililere. Bu almış olduğu karardan vazgeçsinler. Türk bayrağı, özellikle bugün 18 Mart, o bayrak Çanakkale’de 250 bin tane şehidimizin kanıyla sulanmış bir bayraktır. Buna müsaade etmeyeceğiz.

***

Murat Çiçek ve arkadaşları Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında gençliğe dönük nasıl bir etkinlik yaparak ‘ecdadımızı’ anma ve anlama çabası içine girdiler bilmiyorum.

Fakat Necmettin Erbakan Üniversitesi, hem İstiklal Marşı’nın yıldönümünde hem de 18 Mart’ta düzenlediği programlarla bu işi layıkıyla yerine getirdi.

Üniversitede, sadece iddia değil aynı zamanda iftira edildiği gibi  mevcut bayraklardan hiçbirini indirmeye dönük bir çaba da yok.

Fakat bir grup; mesela bir fakültenin kantinine üniversite yönetiminden izin almadan ‘kendisine özel’ mekân oluşturuyor olabilir mi? Türk Bayrağı’nı da bunun için kullanıyor olabilir mi?

Bu konuda bir bildiği varsa Çiçek önce bunu açıklamalıdır.

Birleştirici bir unsur olan bayrağımızı ‘ayrıştırıcı’ bir şekilde kullananlar varsa buna en önce Murat Çiçek’in karşı çıkacağını biliyorum; umuyorum.

Şimdi ben; Murat Bey’in Türklüğü’nü ölçmek için gidip onun teşkilatında dilediğim bir yere bayrak asmaya kalkmam. Bayrak nereye asılması gerekiyorsa zaten Murat Bey ve teşkilat yetkilileri oraya uygun bir şekilde asmışlardır.

Sonra uygun görülen yere asılan bayrağı koruma görevi de kurum ve kuruluşlardadır. Gelişigüzel yerlere bırakılacak değersizlikte değildir Türk Bayrağı...

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de bayrağımız en güzel şekilde yer almakta hatta dalgalanmaktadır.

***

Türklüğe ve Türkiye’ye katkıda bulunmak isteyen gençlerimizi bu vesileyle Âsım olmaya davet ediyorum. Temiz, dürüst, ahlâklı, fiziken güçlü, maddî olduğu kadar mânevî olarak da kuvvetli, sorumluluk sahibi bir nesil olmaya…

MHP İl Başkanı Murat Çiçek’in de; üniversitede bir kargaşa ortamı oluşmasına müsaade etmemesi, varsa kendine özel mekân yapmaya çalışan gençleri uyararak eğitim yuvasının havasını bozacak girişimlere fırsat vermemesidir doğru olan...

Türk Bayrağı’nın hakkı budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum