Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine Konya'dan Hangi Firmalar Girdi

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine Konya'dan Hangi Firmalar Girdi

Konya, üretim gücüyle Türkiye sanayisinin öncü şehirlerinden biri olarak adını yazdırdı. İşte listedeki başarılı firmalar!

İstanbul Sanayi Odası'nın 2023 raporuna göre, Konya, üretim, ihracat ve istihdamıyla Türkiye'nin sanayi alanında önemli bir oyuncu konumunda. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, şehrin 8 firmasının Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer almasının gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konya'nın Sanayi Gücü Yükseliyor

Başkan Büyükeğen, Konya'nın 12 organize sanayi bölgesi ve 100'den fazla sanayi sitesi ile Türkiye'nin sanayi üretimine güçlü katkı sağladığını vurgulayarak, "Konya, üretimdeki gücüyle Türkiye'nin önde gelen sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu yıl listede yer alan 8 firmamız, şehrimizin sanayi potansiyelini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Listede Yer Alan Firmalar

Konya'nın gurur duyduğu firmalar arasında Konya Şeker, AYD Otomotiv, Eti Alüminyum, TÜMOSAN Motor, Panagro Tarım, Daxler Enerji, Enka Süt ve Ova Un yer alıyor. Büyükeğen, bu başarıyı sağlayan tüm firmaları ve çalışanları tebrik ederek, "Üretim ve ihracattaki bu başarılarla birlikte, Konya'nın gelecekteki başarılarına güç katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konya, sanayi alanındaki başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Her geçen yıl güçlenen sanayi alt yapısı ve başarılı firmalarıyla şehir, Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler