Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri festival son anda iptal edildi

Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri festival son anda iptal edildi

Sivas'ta düzenlenmesi planlanan Kadın Giyim Festivali, Sivas Belediyesi zabıta ekiplerinin müdahalesi sonucunda başlamadan sona erdi. Bu durum, festival için Türkiye'nin dört bir yanından gelen esnafı büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen moda ve alışveriş festivalleri, Sivas'ta engelle karşılaştı. İddialara göre, bazı sivil toplum kuruluşları festivalin yerel esnafı olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Sivas Belediyesi'ne baskı yaptı. Bunun üzerine belediye zabıta ekipleri, festival alanına gelerek elektrik kablolarını kesti ve vatandaşların alana girmesini engelledi. Büyük bir şok yaşayan festival esnafı, yaşanan bu olaydan dolayı maddi zarara uğradıklarını belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri festival son anda iptal edildi

"Sivas Bize Resmen 'Bir Daha Gelmeyin' Dedi"

Esnaf ve organizatör Süreyya Kuyupınar, yaşadıkları bu durumu ilk kez tecrübe ettiklerini ifade ederek, "Billboardlar ve sosyal medya platformlarında reklam verdik. Burada Kadın Giyim Festivali yapacaktık. Çanta, aksesuar, giyim gibi ürünler satacaktık. Anlaştık ve hiçbir sıkıntı olmayacağını söylediler. Ancak son anda bize 'Buranın izni yok' dediler. Yer sahibinden izin almıştık ve buna binaen geldik. Belediye başkanı ve yardımcıları, odaların başkanlarının şikayetleri üzerine alanı kapattıklarını söylediler. Sabah saatlerinden itibaren kuyruk oluşmuştu ve vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Sivas bize resmen 'buraya gelmeyin' dedi. Bu olay çözülse de bir daha gelmeyiz, çünkü artık buraya gelmek büyük bir risk" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından geldikleri festival son anda iptal edildi

"Böyle Bir Misafirperverlik Görmedim"

Sivas'ın misafirperverlikten uzak olduğunu belirten esnaf Tülin Altuniğne, "Zabıtanın elektrik şartellerini indirmek yerine kabloları kesmesine çok üzüldüm. Dondurmacının tüm dondurmaları eridi. Bu durum insanlık dışı. Sivas hiç iyi bir izlenim vermedi. Ben böyle bir misafirperverlik görmedim. Kimseye bir şey olmadı, olan bize oldu. Zararım çok büyük. Diğer esnaf arkadaşların da öyle. Hakkımı helal etmiyorum. Sivas'ın belediye başkanına sesleniyorum; keşke gelip şu halimizi görseydiniz ve zabıtayı burada gardiyan gibi iş yaptırmalarına müsaade etmeseydiniz. Bizi dinleseydiniz, kimse başkana bir şey demezdi. Ancak hiçbir şey olmadı" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.