Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi'nin Mersin ayağı gerçekleştirildi- Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Avcı: - "Bi
MERSİN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi'nin Mersin ayağı gerçekleştirildi.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, eğitimle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Balkanlar ve Doğu Avrupa gibi 18 ülkeden 35 uzman ve akademisyenin eğitime katıldığını söyledi.
Temmuz ayında 14, ağustos ayında da 20 Afrika ülkesinden gelecek uzmanlara eğitim verileceklerini belirten Avcı, gelen uzmanlara Türkiye'deki çölleşmeyle mücadele, ağaçlandırma, fidan üretimi, teraslama çalışmaları ile toprak ıslah ve tarımsal faaliyetleri anlattıklarını ve yerinde uygulamalı gösterdiklerini aktardı.
Avcı, çölleşmeyle mücadele konusunda Türkiye'nin azımsanmayacak derecede yol aldığını ifade ederek "Bu yılki 5 gün süren eğitim programının 3 günü Konya, 2 gününü de Mersin'de gerçekleştirdik. Bilgimizi başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere Kafkaslar, Balkanlar, doğu Avrupa ülkeleri ve Afrika ülkeleriyle paylaşıyoruz. Mersin'de özellikle orman yangınlarıyla yapılan mücadele ve ormancılık faaliyetleri gibi eğitimler veriliyor." dedi.
Türkiye'nin çölleşmeyle mücadele konusunda en iyi uygulama örneklerinin olduğu Konya ve Mersin bölgesinin uluslararası eğitim merkezi ilan edildiğini ifade eden Avcı, şöyle devam etti:
"Eğitim boyunca orman ve tarım alanında devletin, özel sektörün, yerel yönetim olarak belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin çok güzel çalışmalarını görme imkanımız oldu. Özellikle Konya'da, tarım ve tarımsal çalışmalar, Mersin'de ise ormancılık, kırsal kalkınma, yangınla mücadele çalışmalarını görme imkanımız oldu. Bu eğitim, ülkelerin birlikte hareket edip birlikte ortak çalışmak kültürü elde etmeleri anlamında da önemli. Türkiye'de güzel bir söz vardır: 'Hızlı gitmek isterseniz yalnız gidiniz, uzağa gitmek istiyorsanız birlikte gidiniz.' Bu sebeple bilginin etkin ve yaygın kullanımı için birlikte çalışmak ve bilgiyi paylaşmak zorundayız. Bakanlık olarak biz de bunu uyguluyoruz."
AA
Kaynak: