Usta Tiyatro Sanatçısı Şener Kökkaya 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Usta Tiyatro Sanatçısı Şener Kökkaya 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Şener Kökkaya, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Acı haberi meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Tiyatro ve sinema dünyasının saygın isimlerinden Şener Kökkaya, 82 yaşında hayatını kaybetti. Kökkaya'nın ölüm haberi, meslektaşı Zafer Algöz tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Algöz, yaptığı açıklamada "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Kariyer

Şener Kökkaya, oyunculuk yaşamına 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başladı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak çalıştıktan sonra 1966 yılında Pendik Tiyatrosu'nu kurdu ve burada oyunculuk yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na 1967'de katıldı ve 1982 yılına kadar burada sahne aldı.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

1970'li yıllarda TRT'de Savaş Yurttaş ile birlikte sunduğu "5 Dakika" programı ile geniş kitleler tarafından tanınan Kökkaya, Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Ankara Sanat Evi'nde yönetmenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra 1986'da İzmir'e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu.

Eserleri ve Öğretmenlik Yılları

Şiir ve oyun senaryoları da yazan Kökkaya, sinema ve dizi filmlerde de rol alarak oyunculuğunu sadece tiyatro ile sınırlamadı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı'nda iki yıl boyunca oyunculuk dersleri verdi. Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. "Organize İşler", "Vizontele" ve "Vizontele Tuuba" gibi filmlerdeki performanslarıyla hafızalarda yer etti.

Usta Tiyatro Sanatçısı Şener Kökkaya 82 Yaşında Hayatını Kaybetti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.