Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cumhurbaşkanı Hadi, ABD ve Rusya'nin Sana büyükelçileriyle görüştü

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, ABD’nin Sana Büyükelçisi Matthew H. Tueller ve Rusya'nın Sana Büyükelçisi Vladimir Dedushkin ile görüşmeler yaptığı bildirildi.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki konutunda ABD ve Rusya'nın büyükelçileriyle bir araya gelerek, güvenlik ve istikrarın tesisiyle ilgili bazı meseleleri görüştü.

Hadi, öncelikle ABD Büyükelçisi Tueller ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve Yemen'de barışın sağlanmasına dair konuları masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Hadi, Yemen'deki çözüme ilişkin, "Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) girişimi, ulusal diyalog görüşmeleri maddeleri ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) başta 2216 sayılı kararı" olmak üzere uluslararası kararlar esas alınarak, barışın tesis edilmesinde ısrarcı olduğunu belirtti.

Tueller de ülkesinin Yemen'e ve anayasal meşruiyete desteğini vurgulayarak, Yemen hükümetinin barış sürecine yönelik olumlu tutumundan övgüyle söz etti.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin, Rusya'nın Sana Büyükelçisi Dedushkin ile görüşmesinde de benzer konular ele alındı.

Büyükelçi Dedushkin, ülkesinin, Yemen'de barış sağlanıncaya, güvenlik ve istikrar ortamı oluşuncaya kadar meşru yönetime destek vermeye devam edeceklerini aktardı.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı