Yeniden Refah Partisi'nden Türkiye-Suriye Normalleşmesine Destek

Yeniden Refah Partisi'nden Türkiye-Suriye Normalleşmesine Destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarını desteklediklerini belirtti. Kılıç, ayrıca Türkiye'deki yabancı karşıtlığına ve ırkçı söylemlere karşı uyarılarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye Devleti arasında normalleşme yönünde verilen mesajları desteklediklerini ve teşvik ettiklerini belirtti. Kılıç, "İki ülke arasında düşmanca yaklaşımların sebebini anlamak, izahını yapmak mümkün değildir" dedi.

Kılıç, Türkiye'nin Suriye'den kaçan sığınmacılara kucak açtığını ve bu süreçte büyük maddi ve manevi külfetler yüklendiğini ifade etti. Türkiye'nin, Suriye ile olan dostane ilişkilerini yeniden tesis etmesinin bölge için elzem olduğunu vurgulayan Kılıç, "Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımlarına destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Hukuk Devleti Vurgusu

Kayseri'de bir kız çocuğunun yabancı uyruklu bir kişi tarafından taciz edildiği iddialarına da değinen Kılıç, "Milliyeti, tabiyeti, hangi ülkenin vatandaşı olduğunun hiçbir önemi yok. Bir çocuğa yönelik cinsel taciz, cinsel saldırı hadisesi yaşandı. Bunu şiddetle kınıyor, saldırgan tarafı lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir" diye konuştu.

Kılıç, bu tür hadiseler karşısında toplumun tepkisini anlayışla karşıladıklarını ancak adaleti sağlama görevinin devletin kurumlarına ait olduğunu belirtti. Kılıç, "Dramatik hadiseler karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta savcıları olmak üzere bütün kurumlarıyla görevinin başındadır. Vatandaşlarımızın kendi hakkını kendi eliyle alma yoluna sapmaları çıkar yol değildir" ifadelerini kullandı.

Sığınmacı ve Yabancı Karşıtlığı

Kılıç, Türkiye'de son aylarda sığınmacı, mülteci ya da yabancı karşıtlığının had safhaya çıktığını belirterek, "Türkiye'nin mülteciler meselesini yönetmek gibi bir problemi vardır. Devlet kurumlarıyla mülteci meselesinde çözüm yolları bulmak ve onurlu geri dönüşleri teşvik etmekle mükelleftir" dedi.

Yabancı düşmanlığını kesin bir dille reddettiklerini ifade eden Kılıç, muhalif siyasilerin ırkçı söylemlerden uzak durması gerektiğini belirtti. Kılıç, "Irkçılığa varan siyaset dilinin sokakları ne hale getirebileceğinin provasını Kayseri'de gördük. Bütün vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya ve devlete güvenmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ay Yıldızlı Bayrağa Yapılan Saldırılar

Suriye'de Türk bayrağına yapılan saldırılara da değinen Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yakın noktalarda Suriye'deki yerleşim yerlerinde ay yıldızlı al bayrağımıza yönelik olarak vuku bulan saldırıları kesin bir nefretle reddediyoruz. Saldırganları kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Kılıç, bu saldırıların Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme zeminini yok etmeye yönelik provokasyonlar olabileceğini belirterek, devletin ve istihbarat birimlerinin gereken çalışmaları yapması gerektiğini ifade etti. Kılıç, "Türkiye'nin devlet aklı bu provokasyonları aşabilecek deneyimde ve tarihsel birikimdedir" dedi.

Sinan Ateş Cinayeti Davası

Sinan Ateş cinayeti davasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıç, Yeniden Refah Partisi olarak bu davayı yakından takip ettiklerini ve adaletin tecelli etmesini beklediklerini ifade etti. Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti mahkemesi, hiçbir etki altında kalmaksızın adil bir yargılama yoluyla gerçek suçluları bulmalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler