Yıldız Sarayı'nı Bir Günde 7 Bin 420 Kişi Ziyaret Etti

Yıldız Sarayı'nı Bir Günde 7 Bin 420 Kişi Ziyaret Etti

Osmanlı Devleti'nin son sarayı olarak bilinen Yıldız Sarayı, yaklaşık 100 yıl aradan sonra müze olarak kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı açılış töreninin ardından ziyaretçi akınına uğrayan sarayı, ilk gününde 7 bin 420 kişi gezdi.

Osmanlı Devleti döneminde hizmete alınan son saray olan Yıldız Sarayı, 100 yıllık bir aranın ardından müze olarak yeniden ziyaretçilere kapılarını açtı. 6 yıl süren kapsamlı restorasyon çalışmaları tamamlanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle müze olarak faaliyete geçti.

Açılış Töreni ve İlk Gün Ziyaretçi Sayısı

Yıldız Sarayı'nın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Restorasyonun ardından müze olarak hizmet vermeye başlayan sarayı, açılışın ikinci gününde büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Bugün, 7 bin 420 kişi sarayı ziyaret etti.

Ücretsiz Ziyaret Edilebilecek Tarihler

Yıldız Sarayı'nın 1 Eylül tarihine kadar her gün pazartesi hariç ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği açıklandı. Ziyaretçiler, bu fırsatı değerlendirmek için sarayı ziyaret edebilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.