Etiyopya'da göreve başladı! Kaç tane BAYKAR Akıncı TİHA alındığı sır gibi saklanıyor

Etiyopya'da göreve başladı! Kaç tane BAYKAR Akıncı TİHA alındığı sır gibi saklanıyor

BAYKAR'ın sattığı Akıncı TİHA Etiyopya'nın hava kuvvetlerinde resmen göreve başladı. Etiyopya ordusu kaç adet Akıncı TİHA alındığını, "devlet sırrı" diyerek açıklamazken basın gösteriminde S40 kuyruk numaralı Akıncı TİHA gösteri uçuşu yaptı

Türkiye'de teknoloji devi BAYKAR'ın Etiyopya'ya sattığı Akıncı TİHA ülkenin hava kuvvetlerinde resmen göreve başladı. Etiyopya ordusu kaç adet Akıncı TİHA alındığını, "devlet sırrı" diyerek açıklamazken basın gösteriminde S40 kuyruk numaralı Akıncı TİHA ile gösteri uçuşu yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, Etiyopya Genelkurmay Başkanı Mareşal Birhanu Jula, TİHA'ların edinilmesinin ülkeye yönelik saldırıların önlenmesi açısından hayati önem taşıdığını söyledi. Öte yandan Etiyopya Hava Kuvvetleri, satın alınan Rus Su-30K uçaklarını da görücüye çıkardı.

etiyopya-akinci-3.jpeg

8 ülkeye Akıncı TİHA

Dünyanın önde gelen İHA üreticilerinden biri olan BAYKAR'ın Etiyopya'ya Akıncı TİHA satmasıyla beraber şu ana kadar sözleşme imzalanan ülke sayısının sekize ulaştığı öğrenildi.

Baykar 32 ülkeyle de Bayraktar TB2 sözleşmesi imzalarken satış yapılan ülke sayısı ise 33'e ulaştı.

Bayraktar Akıncı TİHA'yı Kırgızistan, Azerbaycan, Pakistan ve Suudi Arabistan da tercih etmişti. Son olarak Akıncı TİHA zincirine Etiyopya da katılırken, S40 kuyruk numarasının ise seri üretilen 40'ıncı Akıncı TİHA'ya işaret ettiği öğrenildi. Etiyopya daha önce de Bayraktar TB2 SİHA satın almıştı.
etiyopya-akinci-4.jpeg

AKINCI TİHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Haberleşme Menzili: LOS & BLOS
Kalkış ve İniş: Pist (Otomatik)
Seyir – Maksimum Hız: 130 – 195 Knots
Maksimum Kalkış Ağırlığı: 5,500 kg
Operasyonel – Maksimum İrtifa: 40,000 feet
Havada Kalış: 24 saat
Faydalı Yük Kapasitesi: 1500 kg
Kanat Açıklığı: 20 mt.
Faydalı Yük – ISR: Simultane EO/IR/LD, Çok Amaçlı AESA Radar & SIGINT
Yükseklik: 1 mt.
Faydalı Yük – Mühimmatlar: Lazer Güdümlü Akıllı Mühimmatlar, Füzeler & Uzun Menzilli Stand Off Mühimmatlar
İtki Tipi: 2 x 750 HP veya 2 x 450 HP Turboprop Motor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.