Karaman'dan Konya'ya Sevgi ve Barış Yürüyüşü

Hazreti Mevlana'nın 796. geliş yıl dönümünde, Karaman'dan Konya'ya düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü, tarihi ve manevi bir anlamla gerçekleşti.

Karaman'dan Konya'ya doğru sevgi ve barışın izini sürmek için adımlar atıldı. Hazreti Mevlana'nın 796. geliş yıl dönümünde düzenlenen 6. Uluslararası Sevgi ve Barış Yürüyüşü, manevi atmosferiyle Karaman sokaklarını doldurdu. Yürüyüş öncesi Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve beraberindekilerle birlikte, Hazreti Mevlana'nın annesi Mümine Hatun, kardeşi Alaaddin Çelebi ve diğer yakınlarının mezarlarının bulunduğu tarihi Aktekke Camisi'ni ziyaret etti.

a1.jpg

Ziyaret sırasında Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla manevi bir atmosfer oluşturuldu. Ardından, Vali Sarıibrahim, Esin Çelebi Bayru'ya Türk bayrağını takdim ederek yürüyüşün startını verdi. Programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Hazreti Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve diğer daire müdürleri ile vatandaşlar da katıldı.

a2.jpg

Bu anlamlı etkinlik, sevgi ve barışın evrensel değerlerini ön plana çıkararak, Mevlana'nın öğretilerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çabasının bir yansıması oldu. Karaman'dan Konya'ya uzanan bu yürüyüş, bir kez daha insanlık için birlik ve kardeşlik mesajını yükseltti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.